Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić o odgodi ratifikacije ulaska RH U NATO u slovenskom parlamentu

Predsjednik RH Stjepan Mesić kazao je novinarima u petak, nakon proslave 65. obljetnice 11. korpusa Narodnooslobodilačke vojske u Rijeci, da su se u postupak ratifikacije protokola o ulasku Hrvatske, ali i Albanije, u NATO u slovenskom parlamentu umiješala tamošnja interna pitanja.

Problemi s njihovim proračunom pomiješali su se s ulaskom Hrvatske u NATO, rekao je Mesić. Izrazio je nadu da će slovenski parlament na sljedećoj sjednici usvojiti sve ono što se u Hrvatskoj očekuje, a da će svoje probleme rješavati demokratski ne smetajući euroatlantskim integracijama.

Na pitanje o potrebi inspekcijskog nadzora u svim veleposlanstvima Hrvatske u svijetu, Mesić je odgovorio kako je zatražio da državna revizija utvrdi stvarno stanje u veleposlanstvima. "Pojedini slučajevi koji dolaze u javnost zamagljuju stvar, a ne rješavaju problem te državna revizija treba dati konačan nalaz", ustvrdio je Predsjednik.

Milanović: Slovenija će uskoro ratificirati sporazum o ulasku Hrvatske u NATO

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izrazio je danas uvjerenje da će Slovenija zasigurno uskoro ratificirati sporazum o ulasku Hrvatske u NATO.

"Istina je da nas (Slovenci) malo 'zatežu' što je nekorektno s njihove strane, no, uskoro će i oni shvatiti da takvo ponašanje može dugoročno naškoditi hrvatsko-slovenskim odnosima jer je njihovo ponašanje već pomalo smiješno", rekao je Milanović jutros u Čakovcu gdje je nazočio izvještajno-tematskoj konvenciji SDP-a Međimurske županije.

Milanović je također rekao kako vjeruje da će se riješiti i hrvatsko-slovenski odnosi kada je u pitanju ulazak Hrvatske u Europsku uniju, no, ti će se problemi, prema njegovu mišljenju, riješiti sa zakašnjenjem.

Post je objavljen 31.01.2009. u 12:00 sati.