Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/exblento

Marketing

ako me pamćenje ne vara

mala digresija naslovu,
čitam ovo dolje i smijem se, ni sam ne znajući da li ironično ili iskreno:

Američki i ruski astronauti seksali su se u svemiru u više navrata, u različitim istraživačkim programima, no ni NASA ni ruske vlasti o tome ne vole pričati. Ovim "istraživanjem" htjelo se ispitati kako bi funkcionirala misija u koju bi išli vjenčani parovi te kako bi uopće seks funkcionirao u bestežinskom stanju. NASA je 1996. napravila izvještaj o seksualnim položajima mogućim bez gravitacije, a testirano je njih 20 da bi se došlo do 10 najboljih položaja. Dva "zamorca" su isprobala ove položaje u bestežinskom stanju, a saznalo se da su bez mehaničke pomoći moguća samo četiri. Za ostalih šest, bili su potrebni rastezljivi remen i tunel na napuhavanje. Dobar stari misionarski položaj, u bestežinskom stanju nije moguć.

dakle, ako me pamćenje ne vara, pukao sam triput:

prvi put srčano, a kada sam shvatio da me moja prva ljubav ne voli istim svemirskim inteziteom kao što volijeah ja nju. sjećam se, bilo je to u našem obiteljskom vinogradu na osunčanim obroncima pored mjestašca jadrtovca. Sa suzom u oku i rscijepom u srcu, zagledao sam se u jedan jedini zaperak ( još ih je na stotine uplašeno čekalo da ih strgnem s majke im loze) uz kojeg se pripila jedna jedina zraka sunca, a zatim mi je, prateći zraku, pogled odlutao dolje do modrim morem sjenčene vale ... i još dalje, kroz plavetnilo neba do sunca samog.

drugi put sam puk'o umno, točnije u malome mozgu, pred koju godinu. kako i kad, nisam siguran sa sigurnošću. no ovakovo ime ludud, ovakovo razmišljanje i izlaganje, sve govori ... mudrima ... moram skrušeno priznati da racijepi u mome malome mozgu, ne bole kao oni srčani, pače, mjesto suza naviru osmijesići, satirijice, bakanalijice, ironijice, alegorijice i ostale, mome velikome egu sklone trice.

e sad, treći put sam puk'o ... nastavit će se ( moram do direktora ) ...





Post je objavljen 27.01.2009. u 08:34 sati.