Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/burza-frustracija

Marketing

Neiskusna

Koliko je život prepun apsurda imamo se prilike uvjeriti svakoga dana. Koji put ne znam bih li zaplakala ili se pak grohotom nasmijala. U ovom mom posljednjem konkretnom slučaju nisam imala izbora - na tuđu glupost mogla sam se samo od sveg srca nasmijati.

Prije nekoliko dana poslala sam prijavu na natječaj za popunu radnog mjesta operatera/ke baze podataka pri centru Documenta, a evo i linka na oglas u kojem se traži više osoba za to radno mjesto. Ništa osobito zahtjevno za osobu koja se aktivno već više od 13 godina svakodnevno služi računalom, poznaje rad s bazama podataka, tipka cca 240 otkucaja u minuti na MEHANIČKOM pisaćem stroju i još pritom izrađuje web stranice. Naivno sam pretpostavila da je, uz sva moja ostala iskustva i znanja, to sasvim dovoljno da uđem barem u prvi krug natječaja i obavim razgovor. Međutim, danas mi šalju e-mail - odbijenicu slijedećeg sadržaja:

"Poštovani/a,
zahvaljujemo Vam se na prijavi za radno mjesto operatera/ke baze podataka.
Ovim putem Vas obavještavamo da, na žalost, niste ušli u uzi krug natječaja. Naime, za ovo radno mjesto prijavilo se nekoliko desetaka kandidata/kinja od kojih mnogi/e imaju puno više iskustva na unosu i obradi podataka..."

Na takvo objašnjenje naprosto sam morala prasnuti u smijeh. Mogli su se barem potruditi da smisle neki bolji izgovor, umjesto da me samo tako proglase "nedovoljno iskusnom"... laze
Al' dobro, nema veze. Istina, bila sam, i još sam uvijek zagrijana za taj posao, iako ne znam koliko je plaćen, iz razloga što je njihova djelatnost upravo ono što me interesira, a također sam za vrijeme rata imala priliku raditi i s djecom (i obiteljima) prognanika, tako da smatram da bih se odlično snašla. Samo da mi je malo više iskustva s unosom podataka... rofl JBG, život je katkad okrutan.

S druge pak strane, uslijedio mi je poziv iz KB Zagreb, Šalata, gdje me pozivaju na intervju za radno mjesto tajnice pomoćnika ravnatelja. Moram li spomenuti da 1. ne ispunjavam sve uvjete koje su u oglasu naveli, 2. nisam čak ni pretjerano zainteresirana, 3. predaleko mi je, 4. iskustvo s bolnicama svodi mi se na "predaj knjižicu i čekaj" (nije da se žalim, bježim od bolnica k'o vrag od tamijana)? OK, imam poprilično iskustva na tajničkim i inim poslovima, no upravo su ona razlog što baš i nisam luda za tim radnim mjestom.

WTF, ionako nemam što izgubiti osim par kuna za prijevoz, tako da sam odlučila otići, prvenstveno radi znatiželje. Rezultate objavljujem naknadno. sretan

Post je objavljen 21.01.2009. u 22:47 sati.