Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/protivnasilja

Marketing

Kampanja "Trebam ljubav"

Kampanja "Trebam ljubav"

"Nikakvo nasilje nad djecom ne može se opravdati, svako nasilje nad djecom može se spriječiti" - misao vodilja Kampanje
Dana 09. siječnja 2009.g. potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predstavila je nacionalnu Kampanju protiv tjelesnog kažnjavanja djece u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Zaštitni znak Kampanje je dječja ruka, a slogan „Trebam ljubav“.

Image Hosted by ImageShack.us


Kampanja je odgovor na preporuku Vijeća Europe članicama da donesu nacionalne kampanje, a povodom svečanog predstavljanja Kampanje za ukidanje tjelesnog kažnjavanja djece Vijeća Europe „Podignite ruku protiv tjelesnog kažnjavanja djece“ koja je održana u lipnju 2008. u Hrvatskoj. Republika Hrvatska je jedna od 18 članica Vijeća Europe koja je zakonom zabranila tjelesno kažnjavanje djece (vidi članak Alternativa kažnjavanju djeteta, tagirano).

Cilj Kampanje je da utječe na stavove i ponašanja odraslih prema djeci, potiče rad na roditeljskim vještinama i kompetencijama, te potiče prava djece na dostojanstvo i ravnopravnost.

Misao vodilja kroz cijelu Kampanju je da: „Nikakvo nasilje nad djecom ne može se opravdati, svako nasilje nad djecom može se spriječiti“.

U ovoj nacionalnoj Kampanji, obiteljski centri nositi će ulogu promoviranja Kampanje organiziranjem aktivnosti (radionica, trbina,predavanja) te poticati nenasilno ponašanje u obitelji svojim programima.


Tekst objavio nas omiljeni Obiteljski centar Viroviticko-podravske zupanije.



Post je objavljen 22.01.2009. u 09:48 sati.