Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Kraljevska dilema

Image Hosted by ImageShack.us


Jedno je malo kraljevstvo željelo ući u Europsku uniju. Unija je kraljevstvu dostavila popis standarda i zatražila da provedu promjene i reforme kako bi se uskladili sa standardima Unije.
Ministri se bacili na posao i na brzinu počeli provoditi bezbrojne nedosmišljene reforme u svojim resorima: krenuli reformirati zdravstvo, prosvjetu, zakonodavstvo… i zbunjenim prijedlozima i zakonima izazvali neopisivu zbrku i nezadovoljstvo među građanstvom. Zato voditelj najutjecajnijeg političkog programa u kraljevstvu pozove i kralja i sve njegove ministre u kontakt emisiju da objasne građanima sve te silne promjene i odgovore na njihova pitanja.

Voditelj prvo postavi nekoliko pitanja kralju, a kralj na sva odgovori kratko, jasno i konkretno. Zatim voditelj krene postavljati pitanja ministrima. Čim bi koji ministar dobio riječ, čak i kad je bio zamoljen da na postavljeno pitanje odgovori samo s DA ili NE, navio bi se kao mlin koji melje uprazno: razvezao neprestano govoriti ni o čemu. Jadan ga je voditelj prekidao kako je znao i mogao: nakašljavao se, lupkao olovkom po stolu, upadao u riječ, puštao glazbu, isključivao ton, ali ništa nije pomagalo. Ministar bi mljeo i mljeo i nastojao svojim govorenjem oduzeti emisiji što više vremena. Sljedeći ministar isto. Sljedeći isto. Istekla dva sata, stigao kraj emisije, a ministri ni na jedno pitanje voditelja i slušatelja nisu odgovorili.

Cijelim putem kući kralj se živcirao i analizirao ponašanje svojih ministara. Nije mu nikako bilo jasno u čemu je problem: jesu li ministri potpuni ignoranti koji ne znaju suvislo odgovoriti ni na jedno pitanje, ili su odgovori koje imaju tako sramotni da ih moraju skrivati iza hrpe praznih riječi i fraza?


Post je objavljen 21.01.2009. u 21:18 sati.