Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Snijeg na moru

Neki dan posjetili smo Platak, najbližu skijališnu zonu Rijeci, pa iako ne skijamo bilo je ugodno prošetati se po snijegu i udahnuti svježeg zraka stoljetne crnogorice. Po dolasku smo se bojali da nećemo naići na željeni nam prizor jer je cesta putem bila čista, a snijega tek u tragovima. Na naše iznenađenje, nekoliko stotina metara prije Platka otkrivaju se snježna padina i okolni brežuljci prekriveni smrznutim kristalima što reflektiraju svijetlost sunca.


Photobucket


Prvo smo željno zakoračili u planinarski dom, popiti podnevnu kavu jer smo do odredišta putovali duplo duže nego inače zahvaljujući radovima na cesti i manjku putokaza. No i kava je bila jedna od onih 'za pamćenje'. Naime, unatoč okolišu koji osjetila gosti prizorima i mirisima u kojima se rijetko uživa, oni unutar doma bili su rijedak spoj plijesni starog namještaja, ulja masnih pečenja, kuhanog vina, upitnih instalacija starog kamina, vlažnog tepiha uslijed snijega na pancericama, te po mojoj procjeni, nečišćenja jačim dezinfikacijskim sredstvima obzirom na posjećenost i neprovjetravanja posljednjih 6 godina?


Photobucket


Iako sam nepušač i nastojim izbjegavati direktni kontakt s dimom, kad je dragi upalio cigaretu napela sam vratne mišiće i približila glavu bijelom oblačiću nastojeći udahnuti što više otrovnih sastojaka čime dokazujem očaj trenutka u kojem se radije miriše smrt nego živost truloga. No, to je doista jedina zamjerka Platku i ostatak vremena smo uživali u snijegu, prizoru rijetkih posjetioca tog ponedjeljnog dana, vještih skijaša, nekoliko pristojnih pasa i vesele djece s roditeljima.


Photobucket


Evo i ja sam sretna čim zakoračim van, a dragi me natjerao da poziram na, pretpostavljam, ostatku snjegovića. Molim lijepo, uočite prevelike rukavice posuđene od fotografa jer ja svake godine kupim novi par, a ove nikako da nađem vremena...

Da ne mislite kako sam na povratku nabacila famozni pogled ispod obrva , to je ustvari zbog sunca koje mi je blještilo u oči pa sam bila poluslijepa. Naravno, opet sam jedina koja nije uzela naočale, a skijaško odijelo ni ne posjedujem što se ne može reći za ostatak posjetitelja.


Photobucket

Bye, bye!

Post je objavljen 14.01.2009. u 14:33 sati.