Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Potpredsjednik SAD-a Joe Biden posjetio Afganistan

Tisuće američkih vojnika koji bi trebali stići u južni Afganistan trebat će više helikoptera i druge opreme žele li suzbiti sve jače talibansko nasilje u kojem su nedavno poginula petorica američkih vojnika, rečeno je u subotu u Kabulu novom američkom potpredsjedniku Josephu Bidenu.
Joseph Biden
Biden i republikanski senator Lindsey Graham sastali su se u Kabulu s američkim generalom Davidom McKiernanom, zapovjednikom NATO-ovih snaga u Afganistanu, rekao je glasnogovornik američkih snaga Greg Julian. Trebali bi se sastati i s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaijom.

- General McKiernan objasnio je aktualnu situaciju i govorio o vojnicima koji dolaze i potrebi za dodatnom opremom... poput helikoptera, inženjera, vojne policije, prijevoznih sredstava - rekao je Julian.

Biden je doputovao na turneju regijom prije nego za desetak dana preuzme dužnost. U petak je posjetio Pakistan gdje se sastao s predsjednik Asifom Ali Zardarijem i premijerom Yousafom Raza Gilani.

U Afganistanu se nalazi više od 32.000 američkih vojnika, u sklopu međunarodnih mirovnih snaga koje čini gotovo 70.000 vojnika iz 41 zemlje. Američka vojska objavila je da će 2009. u Afganistan poslati još 30.000 vojnika. U Afganistanu je prošle godine poginulo više od 290 stranih vojnika, od čega najmanje 150 američkih.

Post je objavljen 11.01.2009. u 21:56 sati.