Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Nakon dugo vremena...

Image and video hosting by TinyPic


Dragi nasi, nakun duzeg ne pisanja o zivotu koji zivimo u novicijatu, o dogadjajima, poslovima, radostima pa cak i po nekoj nevolji koja se dogodi, sada ce mo podjeliti sa vama barem jedan mali dio stvari koje su se dogodile.

Kao sto znate, i mi i vi slavili smo rodjenje nasega Spasitelja, Bozic. Mi smo po prvi put slavili Bozic izvan svoje zemlje, izvan nasih obicaja, u drugoj kulturi, ali ono sto nas krscane obiljezava je upravo ta jedinstvenost, to zajednistvo, ta ista radost kojom nas nas novorodjeni Spasitelj neprestano obasipa, pa na bilo kojem kraju svijeta mi bili, tako ni mi se nismo osjecali nista manje krscani, nisata manje Hrvati slaveci Bozic ovdje u Pinerolu, sa nasom dragom subracom iz devet razlicitih zemalja svijeta.

Ali ipak, prvi dan Bozica, poslije svete Mise i rucka sa zajednicom, zaputili smo se nasim dragim kucama, nasoj dragoj Hrvatskoj i nasoj dragoj Bosni. Bili smo doma, i uspjeli smo razveseliti i nase obitelji, nase prijatelje i sami sebe. Doma smo bili cetiri dana, a poslije toga opet smo se vratili nasem ustaljenom rasporedu, nasoj zajenici.
Ovdje su nas docekla nasa subraca, a odmah dan poslije, slavili smo novu godinu, na jedan zaista poseban nacin.
Imali smo jednu "svecanu" veceru, pripremljenu od nas novaka. Svi smo pravili, ono sto je karekteristicno, za nase krajeve, tako da smo imali priliku kusati, razlicite tanjure, pripremljene od nas samih, i vjerujte nismo ostali gladni:-).
Vecera je bila u 10, a poslije vecere smo u radosti, drustvu, izvodjenju razlicitih bansova iscekivali dvanaest sati, da si cestitamo novu 2009. godinu, a odmah poslije, smo se zaputili u nasu kapelu gdje smo imali klanjanje Presvetom Oltarskim Sakramentom.

Tako smo novu godini poceli u radosti i molitvi, i dao Bog da je i mi i vi tako zivimo.

Za Sveta Tri Kralja imali smo cast animirati svetu u Misu koju je predvodio nas biskup Pier Gorgio u katedrali u Pinerolu.

A nakon svih svecanosti, jos s Bozicnom radoscu u srcu smo proslavili i cetvrti mjesec naseg boravka u novicijatu.
Drago nasi, ostalo nam je jos samo osam svijeca za upaliti. Ali mi vrijeme iskoristavamo za rad u Gospodinovom polju, te smo uzivali u ljepotama koje je stvorio. Isli smo u setnju na snjegom prekrivene planine. Prelijepo iskustvo i velika avantura. Avantura iz razloga sto smo se probijali kroz snijeg dubine dva metra. Samo su hrabri stigli do cilja, sto zeli reci da je bilo i oni koji se nisu uspjeli probiti kroz cari planine.
Proslu nedjelju animirali smo djecu, mlade i odrasle na temu "POZIV". Bili smo pozvani u jedan susijedni oratorij i mozemo zakljuciti da su svi sudionici (njih dvjestotinjak) bili zadovoljni.

slike-klik-

Hvala vam sto nas pratite, sto nam se javljate, i dao Bog da i ovih osam preostalih svijeca zapalimo zajedno.

Neka vas cuva nasa nebeska Majka, Marija Pomocnica i Sv. Ivan Bosko, te neka vas prati Bozji blagoslov.
Veliki pozdrav.



Post je objavljen 20.01.2009. u 20:39 sati.