Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/radnicki

Marketing

Akcije solidarnosti

MASA

Pripadnici i pripadnice zadarskog ogranka Mreže anarhosindikalista/kinja (MASA), zajedno sa svojim simpatizerima, odlučili su se solidarizirati sa otpuštenim radnicima i radnicama GETRO trgovinskih lanca. Upućena je izjava za medije, te su lijepljeni plakati protiv uprave, a koji pozivaju na bojkot ovog prodajnog lanca. Daljnje akcije solidarnosti diljem zemlje najavljene su za subotu.

Podsjetimo, Uprava GETRO-a krajem godine provela je sistematizaciju svojih lanaca čime je bez posla ostalo 200 radnika/ca GETRO-a diljem Hrvatske, a preostalim radnicima i radnicama je povećan obim posla te smanjena plaća (nekima i do 2000 kn) na nivo koji je niži čak i od propisanog, a koji prema Narodnim novinama iznosi nešto manje od 2800 kn. Na taj način, viličarist postaje viličarist i prodavač, blagajnica postaje blagajnica i prodavačica, a za obavljanje duplog posla plaća im se smanjuje i to na minimalac.

Stoga pozivamo na solidarnost sa hladnokrvno otpuštenim radnicima i radnicama te ostalim radnicima koji rade za minimalac, i suprostavljanje tretiranju ljudi kao robova i brojki! Organizirajte spontane štrajkove, bojkotirajte GETRO proizvode, telefonirajte Upravu ili im napišite pismo sve dok Uprava GETRO-a ne vrati posao nepravedno otpuštenim radnicima i ne poveća im plaće barem kakve su bile prije 1. siječnja.

Izvor: MASA

Plakat povodom akcije solidarnosti





Post je objavljen 08.01.2009. u 17:21 sati.