Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/timariteljica

Marketing

Kako uspješno ostati sama

free banners

Zapravo ne voliš ljude? Obožavaš kad te ne vole ili još bolje, kad te mrze? Tišinu i samoću voliš više od razgovora s ljudima? Ne brini, ima lijeka. Postoje sigurni načini da se riješiš i najupornijeg sugovornika i učiniš sve da zauvijek odustane od razgovora s tobom. Evo savjeta:

1. Stalno ga za nešto optužuj (da laže, da je njegov način razmišljanja loš ili da je loš kao osoba).
2. Kad god ugrabiš priliku zalijepi mu neku etiketu ili dijagnozu (ti si glup; ti nemaš pojma o tome).
3. Budi agresivna (viči, naređuj, prijeti, ucjenjuj i vrijeđaj i ponižavaj)
4. Ako se tvoj sugovornik nekako i dočepa riječi, upadaj mu u temu i preusmjeravaj je na temu koja ti je zanimljivija. Čim zastane da uzme daha, upadni s nekim "međutim" ili "da, ali" i izbezumi ga.
5. Učini ga nesigurnim neprestano važući i omalovažavajući njegove riječi.
6. Postavi se pokroviteljski i s visine mu dijeli pouke i savjete o tome kako bi se trebao ponašati, živjeti ili misliti. Najviše će ga nervirati ako koristiš izraze poput: "za tebe bi bilo najbolje…", "trebao/trebala si...", "jedini način da…"...
7. Ne propusti priliku da sve što on kaže odmah interpretiraš na svoj način. Mora mu u svakom trenutku biti jasno da ti bolje od njega znaš što je zapravo mislio i htio reći.
8. Ne dopusti mu da govori: prekidaj ga i upadaj mu u riječ. Najbolje je da na sve što pokuša reći reagiraš pričanjem o sebi, navođenjem primjera iz vlastitoga iskustva i pričanjem vlastitih priča.


Post je objavljen 31.12.2008. u 08:59 sati.