Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Image and video hosting by TinyPicPriznajem, meni je malo zamorna ta cijela priča oko čestitanja. Odjednom se svi sjete kako je dobro biti dobar i kako je dobro željeti dobro. Naravno, to je dobro ali ako je to samo za jedan dan, onda je to čestitka sa ograničenim rokom trajanja. Taj dio ne volim.

Ali ovo sam htjela ispričati. Dogodilo se večeras poslije 18h. Veći dio dana sam provela u pravljenju kolača. Obećala sam seki da ćemo otići u grad jer ona još uvijek nije bila na ispovijedi. Ali mi baš nije bilo po volji jer sam imala dosta posla. No tada sam shvatila kako krivo radim, važnija je moja seka nego svi kolači i okićeni bor.
Otišle smo kod franjevaca na Kaptol. Osjećam kako me umor već polako savladava i nastojim izbaciti iz glavi popis stvari koje još želim obaviti. Ne želim tako. Želim biti uz Njega, Velikog Boga koji postaje Malen kako bi mi opet mogli biti veličanstveni. Pogodile su me riječi iz propovijedi:
Image and video hosting by TinyPic

"Usudimo se ovih dana od Boga tražiti ono što se uvijek bojimo tražiti od straha da je to nemoguće.
Traži sve i Bog će ti dati sve. Samo se usudi!

Prave riječi. Dok se vozimo doma, razmišljam o njima. U obitelji smo se okupili na molitvu krunice. Jedino brat nešto negoduje, nije bio dobre volje i sve mu nešto smeta. Kaže da je u žurbi i da se sprema za izlazak. Mi smo počeli s molitvom koju sam prikazala za brata. U srcu sam rekla da se usuđujem vjerovati da ga Bog može potaknuti da ostane doma iako samo što nije otišao. Nakon nekoliko trenutaka, dolazi brat, sjeda s nama i pridružuje se molitvi. Tiho mi daje znak da ni sam ne zna zašto ali da je odustao od izlaska. Nastavljam moliti sa strahopoštovanjem jer mi je Bog upravo pokazao kako je Njemu sve moguće. Da me ne bi krivo shvatili, nemam ništa protiv da brat izlazi, ali bio je nekako izgubljen i taj njegov izlazak je bio kao potreba da od nečega pobjegne.Samo sam htjela da ostane s nama u toplini doma i sigurnosti molitve. I tako je i bilo jer je Bog velik.

Neka vas sve obasja svjetlost Njegove zvijezde. Svjetlost koja obasjava puteve, dubine srca, širinu duha, daljinu koraka i koja ohrabruje nadu tamo gdje su se svi prestali nadati i daje snagu i onu čudesnu zvonku radost usred nevolja...
Image and video hosting by TinyPicBlagoslovljen Božić! :)Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 23.12.2008. u 23:50 sati.