Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/phegda

Marketing

Nibiru vs Erida

U tekstovima o Nibiruu (prvih dvadesetak u Googleu) smatra se da se je satelit planeta Nibiru (prema Sumerskoj legendi) nekada davno sudario s planetom imena Tiamat koji se nalazio na mjestu današnjeg planetoidnog pojasa, a iz tog sudara su nastali planetoidi, Zemlja i Mjesec. E sad, Nibiru je bio naseljen vanzemaljcima Anunnaki, a oni su iskoristili priliku i sa svog uglavnom ledenog (i zrak bi se smrznuo) mračnog svijeta preskočili na Zemlju. Čime su se kod kuće grijali nije poznato. Na Zemlji su kopali zlato i iz nekog razloga im je bilo jednostavnije genetski modificirati majmune i napraviti i obučiti Homo erectusa da im šljaka kao rob u rudniku, nego recimo, laserima izrezati brdo i buldožerima, bagerima i sličnom mašinerijom organizirati površinski kop. Prema toj navodno Sumerskoj legendi svi smo mi GMO (genetski modificirani organizmi). Stop, stop, čujem nekog iz publike, kakva genetika u Sumerskoj legendi, Sumerani jedva da su mogli znati čemu im služe pojedini organi na tijelu. Priznajem, ni ja ne razumijem taj dio, homo erectus je živio prije 1 do 2 milijuna godina a Sumerani, u usporedbi s tim, maločas. Kako su to oni mogli saznati? Ok, nisam baš sve pročitala do kraja i puno toga ne razumijem pa ću zaustaviti zanimljivu priču o stanovnicima Nibirua.
Image and video hosting by TinyPic
Navodno se Sumerski Sunčev sustav sastoji od dvanaest tijela: 10 planeta, Sumca i Mjeseca.

Potpuno je nejasno kako su Sumerani (osim Nimirua koji se približava svakih 3630 – 3760 godina) vidjeli Neptun i Pluton.

Kad je otkriven deseti planet, Erida o kojoj sam pisala prošli put, mnoge su novine pronijele priču o Nibiruu i tako su ta dva imena spojena. No, Erida ne može biti Nibiru jer njezina putanja, iako eliptična, ne zalazi ni do putanje Neptuna a nekmoli do planetoidnog pojasa.
Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 22.12.2008. u 20:32 sati.