Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/angelo1

Marketing

RED BULLA, RED BLASFEMIJA, RED UVREDA...


Zaustavimo blasfemiju Božića od strane Red Bulla

From: Akcija: Djeca-TV (djeca.moral.tv.@gmail.com)
Date: 18.12.2008 16:23:52
Subject: Akcija...

Poštovani,
U ime građanske inicijative "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije" zahvaljujemo vam što ste sudjelovali, te što smo zajedno izborili pobjedu! A 'vi' ste više od 3600 koji ste poslali email. Pročitajte na dnu ove poruke više o inicijativi i što je polučila.

Nakon velikog broja upita danas krećemo s novom email peticijom – građanska inicijativa "Zaustavimo blasfemiju Božića" - usmjerenom na Red Bull TV reklamu koja ismijava Svetu obitelj i rođenje Isusovo, te se vrti na svim TV programima u Hrvatskoj.

Tražimo da se zbog povrede vjerskih osjećaja žurno makne ta reklama sa svih televizija. Ista reklama je zabranjena u Italiji prošle godine.
Bojkotirajmo proizvode Red Bulla!
Glas Koncila nam opet pomaže s elektronskom logistikom. Hvala im!


Akcija je veoma jednostavna i treba 2 minute vašeg vremena.
Kako:
kliknite na www.glas-koncila.hr/tvreklama (http://www.glas-koncila.hr/portal.html?catID=9263&conID=9413&act=view).
Napišite svoje ime, email i kliknite 'pošalji'. Vaše pismo istodobno dobiju: 1. Red Bull Adria doo, 2. Agencija za elektroničke medije, 3. HTV vodstvo, 4. RTL Televizija vodstvo, 5. NOVA TV vodstvo.

ŠALJITE OVAJ E-MAIL NA ŠTO VIŠE ADRESA!

Službeni email akcije:
zastitimo.bozic@gmail.com

U ime inicijative:
Mr.sc. Stjepo Bartulica
Mr.sc. Vice J. Batarelo
Nedjeljko Pintarić
(uključen za inicijativu "Zaustavimo blasfemiju Božića")

Reklama Red Bull se može vidjeti na You Tube (engleska, češka i talijanska verzija).


Građanska inicijativa "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije"

Pobjeda "šutljive većine" za pristojnu TV

Građanska inicijativa "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije" (djelomično) je uspjela u svojoj inicijativi. Naime, nakon prikazivanja eksplicitno pornografskog i nemoralnog sadržaja u dvije emisije na HTV (Putovanje onkraj ulice - Marais, na HTV 1 u 10,15 sati, te film "Istina o Jane" na HTV 2, u 12,10 sati 1. prosinca) u vrijeme kada su mnoga djeca sama kod kuće, grupa zabrinutih roditelja pokrenula je građansku inicijativu, a Glas Koncila je svojim internetskim portalom dao potporu pa je do zaključenja ovoga broja više od 3600 elektroničke pošte stiglo istodobno na HTV (glavnom ravnatelju Vanji Sutliću i direktoru programa Domagoju Buriću) te pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić.

HTV je u petak 12. prosinca javno u svojoj emisiji "Iza ekrana", u 17,55 na HTV 1, po glasnogovorniku Jánosu Römeru, izrazio ispriku uime HTV-a te potvrdio da je dokumentarna emisija "Onkraj ulice" bila emitirana u neprimjerenom terminu te da će se protiv urednika (kako se saznaje to je Đelo Hadžiselimović) biti proveden stegovni postupak. Za film "Istina o Jane" rekao je da je u tijeku daljnja interna istraga. Od izvora u HRT-u saznaje se da nikad HTV nije bio "poplavljen" s toliko elektroničke pošte. Glasnogovornik Römer je potvrdio u svojoj isprici da su primili "nekoliko tisuća e-mailova".

Odbor Građanske inicijative "Zaštitimo djecu od nepristojne televizije", koji tvore mr. Stjepo Bartulica i mr. Vice J. Batarelo, sada očekuje sankcije odgovornima za neprimjereno vrijeme emitiranja filma "Istina o Jane", a članovi odbora te građanske inicijative susrest će se i s pravobraniteljicom za djecu Milom Jelavić da se tako nešto više ne bi ponovilo.

Građanska inicijativa traži "pristojnu televiziju" za svoju djecu i djecu većine građana u Hrvatskoj. Ta je pobjeda značajna jer pokazuje da "šutljiva većina", tj. građani mogu i trebaju izraziti svoj stav te da se stvari mogu promijeniti ako se djeluje zajednički, bez obzira na blokadu masovnih medija. Nekoliko tisuća "klikova" na internet i poziva na telefon očito ima veliku moć. Kontakt s građanskom inicijativom moguć je na e-adresu: djeca.moral.tv@gmail.com.



Post je objavljen 20.12.2008. u 08:21 sati.