Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Bush stigao u nenajavljen posjet Afganistanu

Američki predsjednik George Bush stigao je u ponedjeljak u nenajavljen posjet Afganistanu s jamstvom da će SAD i dalje biti uz tu ratom pogođenu zemlju i nakon smjene vlasti u Bijeloj kući, prenose svjetske agencije.

To je njegov prvi posjet Afganistanu u posljednje dvije godine i drugi tijekom cijelog mandata, a prate ga velike mjere sigurnosti, navodi AP.

Bush je u Afganistan stigao iz Iraka i odmah nakon slijetanja susreo se s američkim i drugim stranim vojnicima u vojnoj bazi Bagram sjeverno od glavnoga grada Kabula.

Dolazeći iz jedne ratne zone u drugu, Bush je u iz Bagdada u Kabul sletio u najstrožoj tajnosti i pod okriljem noći kako bi se susreo s predsjednikom Hamidom Karzaiom i američkim vojnicima koji se bore protiv pobunjenih talibana.

"Dolazim u Afganistan zahvaliti predsjedniku Karzaiu i poručiti afganistanskom narodu da je SAD bio i da će ostati uz njih", rekao je Bush novinarima prije slijetanja u bazu Bagram, prenosi Reuters.

"Svjestan sam da trebamo više vojnika. Novoizabrani predsjednik Obama donijet će odluku o tome. I svoje smo saveznike u NATO-u pozvali da upute dodatne snage", dodao je Bush.

Obama je najavio da će mu Afganistan biti jedan od prioriteta ocijenivši da je Busheva administracija bila previše zaokupljena ratom u Iraku, pa Afganistanu nije posvećivala dovoljno pozornosti.

Post je objavljen 15.12.2008. u 12:11 sati.