Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdesamobor

Marketing

OBILJEŽENO 15 GODINA RADA I POSTOJANJA VZZŽ-a

Piše: Damir Marenić - Ranger


IVANIĆ GRAD

Svečano obilježena 15 godina rada VZZŽ-a **** Vatrogasci zadovoljni svojim županom **** Službena primopredaja novog vozila **** Nastup zbora Milka Trnina izmamio veliki pljesak

Župan Kožić

Svečana Skupština povodom 15 godina rada VZZŽ-a održana je u ivanićgradskom hotelu "Crosco". Ugledni gosti na čelu sa županom zagrebačke županije Stjepanom Kožićem , zamjenikom predsjednika HVZ-a Mijom Brlečić, počasnim predsjednikom HVZ-a Teodorom Frickim, gradonačelnikom Ivanić-Grada Borisom Kovačićem, Načelnik odjela za preventivu, planiranje i nadzor prof. Marijo Vegar, predstavnici vatrogasaca sisačko-moslavačke te bjelovarsko-bilogorske županije te Skupštinari gradskih i općinskih organizacija pri VZZŽ-u uveličali su ovu Skupštinu i time pokazali da poštuju rad ove Zajednice.

Početak svečanosti rada Skupštine otvorio je njezin predsjednik Stjepan Ptićek koji je prisutne pozdravio u ime 16.500 vatrogasaca zagrebačke županije - "nadalje ovom skupštinom obilježit ćemo 4 manifestacije: proslava 15 godina rada VZZŽ-a , svečanost primopredaje vozila ivanićgradskim vatrogascima, podjela opreme iz programa 200+200=50% te svečani domjenak upriličen povodom nadolazečih praznika" - rekao je Ptićek. "Vatrogasci su nemočni ako nemaju adekvatnu opremu, neiskusni ako nisu educirani,mi nastojimo svesti takove situacije na minimum i time dati do znanja našem stanovništvu da mogu računati na nas"- nastavio je Ptiček.Iskazao je zadovoljstvo suradnjom zagrebačke županije i županom koji ima nešto vatrogasno u sebi i prepoznaje rad vatrogasaca a ujedno brine o sigurnosti županije. Nada se da je Kornatska tragedija bar malo usadila razmišljanje o poimanju vatrogasaca te ulaganje u njih i brigu o njima. Nakon tih riječi odana je počast minutom šutje za Kornatsku tragediju te poginule vatrogasce.

Tajnik Zajednice Josip Novosel opširnim izvješćem dočarao rad Zajednice u proteklih 15 godina te njezine početke. Iz izvješća je vidljivo da je prvi predsjednik Zajednice bio Josip Pankretić a sjedište je bilo u Dugom Selu, također u tih 15 godina Zajednicu su uz vodili kao predsjednici Vladimir Domin st., Nenad Kurilovčan te sadašnji Stjepan Ptićek, kuriozitet je četverostruki mandat Zapovjednika Zajednice koju od njenog osnivanja do danas vodi Vladimir Domin ml. a to vjerojatno nešto i govori, dok su se u tajničkim poslovima našli Josip Kelšin te Josip Novosel.

Ono po čemu je VZZŽ poznata i priznata je rad njenih članica tj društava, Radi se u svim segmentima , od natjecateljskog u kojima predstavnici ove županije bilježe hvalevrijedne uspjehe među kojima izdvajamo ovogodišnje gdje su u muškoj kategoriji prvak i doprvak Hrvatske te u ženskoj kategoriji prvakinje Hrvatske članice društava ove Zajednice i kao takove sljedeće godine idu na Olimpijadu u Češku.Prepoznatljiv je rad i sa najmlađima,redovite gužve i prijave za sudjelovanju u radu kampa mladeži u Fažani govore u prilog ovoj činjenici, a Zajednica nastoji da svi dobiju šansu u radu kampa.

- "Uvedeni su i izleti sa stručnim predavanjima na temu koja je aktualna u vatrogastvu .Prva županija smo koja je poslala 20 vatrogasaca u simulatore plamenih udara i time upoznali naše vatrogasce sa ovom tehnikom i pristupom u opožarenom prostoru u tim situacijama. Nadalje simuliramo pokazne vježbe u situacijama u kojima se naši vatrogasci mogu nači, bilo to u dubini, sa visina ili čak pod vodom, a u ljetnom periodu mnogi naši DVD-i su na raznim dislokacija na priobalju kako bi pomogli tamošnjim kolegama i braći vatrogascima" - rekao je Novosel.

Nakon ovog iscrpnog izvješća Nenad Radojčić direktor Vatroprometa predao je ključeve novog vatrogasnog vozila Mercedes ATEGO sa Rosenbauerovom nadogradnjom županu Kožiću koji ih je svečano predao Gradonačelniku Kovačiću a ovaj predao ključeve predsjedniku VZG Ivanić Grad ing. Josipu Maršiću. Tom prilikom je Nenad Radojčić iskazao veliku zahvalnost zagrebačkom županu koji je jedan od rijetkih župana koji prati razvoj vatrogastva po županijama, te mu tom prilikom kao poklon uručio svećani vatrogasni prsluk .

Imena dobitnika priznanja uvrstit ćemo kasnije. Svoj repertoar pjesama izveo je i priznati vokalni ansambl "Milka Trnina" iz Ivanić-Grada . Nakon službenog dijela usljedio je svečani ručak te neuzbježno druženje i dobru muziku.

Preneseno sa;
Vatrene vijesti 911 - Ranger



Zašto je ovo bitno za nas, DVD Samobor?

Domin Vladimir st.

Vladimir Domin st. bio je među osnivačima vatrogasne županije, inicijatori i voditelji su bili g Kelšin Josip iz Dugog sela, g. Košćec Ivica iz Zeline te nažalost već pokojni g, Lacković Janko iz Jastrebarskoga!
A zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije od dana njenog osnivanja je naš član i zapovjednik g. Domin Vladimir ml.


Post je objavljen 13.12.2008. u 15:27 sati.