Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogohod

Marketing

Nije sve u ravnoteži

Prigušena tišina tutnji ritmom neodoljivo sličnim udaranju pulsa. Misija ili zadatak - utješiti novonastalu udovicu. Besmisleno je tugu okretati na šalu, reći joj da je najbolje da se uda. Zamjerio sam joj što je nekad davno primjenjivala nasilje u edukativne svrhe. Zbog pogrešnih odgovora iz tablice množenja, savitljiva šiba bila je u njezinim rukama, masnice su bile moje. Prigovorio sam joj joj što je prije šest puta osam godina batinama u mene ulijevala tablicu množenja, a u svakom kineskom dućanu možete kupiti kalkulator za pola eura? Koja je cijena batina???

Otišla je, odjurila u svoj nespokoj, obavljati neke važne zadatke. U novom izvodu iz matične knjige vjenčanih piše da je brak prestao smrću. Poznato mi je da su zabilježena rađanja djece bračne i predbračne. Uđoh u novu spoznaju da postadoh poslijebračni. Ispratio sam majku da nam se samoće ne pomiješaju. Nisam plakao naglas. Volio bih da mi ponekad dođe.

Opet je postala Katolkinja, ja nisam. Kaže da je uvijek bila, ja nisam. Bog će joj pomoći, meni neće. Ako mi pomogne, srušit će se mit, pasti ideali, probudit će se nečiji gnjev. Netko će se pobuniti da su njegove molitve bile uzaludne.Ne pita se jesu li bile razumljive, razumne. Ako budem u prilici izravnati račune, možda i popustim nije sve u ravnoteži.

Post je objavljen 13.12.2008. u 00:19 sati.