Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ivanmusicband

Marketing

Lordi

Važne informacije
Lordi je finski Hard rock/Power metal bend koji je s pjesmom Hard Rock Hallelujah pobijedio na glazbenom natjecanju na Euroviziji 2006. donijevši time Finskoj njezinu prvu pobjedu. Nastupaju maskirani u čudovišta i nepoznato je kako zapravo izgledaju. Osnivač benda je njihov vokal Mr. Lordi, Tomi Putaansuu.

Povijest
Početkom devedesetih Putaansuu svirao je u malom bendu Rovaniemi. Napustio je bend kada se ostali članovi benda nisu htjeli složiti s predstavljanjem teatralnih elemenata i KISS-stil rocka.

Putaansuu je od 1991. počeo objavljivati demoe pod imenom Lordi te je tako trajalo nekoliko godina. 1996 napisao je pjesmu "Inferno" i snimio spot za nju. To je bio školski projekt. Spot nije bio objavljen iz razloga što je u njemu Putaansuu nije nosio masku, ali Lordi najavljuju da će se spot pojaviti na njihovom novom Lordi DVD-u. Nakon Infernoa, Putaansuu je imao san. U snu je bio na koncertu na kojem je na pozornici stajao kostur i svirao. Kad se probudio, znao je da će Lordi biti bend pun čudovišta. Kostur u snu je tijekom događaja postao basist Kalma.

Ostatak benda se sastao 1996 u Stockholmu. kada su otišli vidjeti KISSov nastup. Od samog početka htjeli su da njihov bend nastupa sa spektakularnom pirotehnikom, "čudovišnog stila". To, zajedno sa njihovim maskiranim imidžom se nije sviđalo nekolicini diskografskih kuća. Neki su govorili da bi trebali svirati black metal zbog maski, a neki da bi trebali nastaviti svirati hard rock ali skinuti maske. Naposlijetku, BMG Finland ih je primila i 2002 njihov singl Would You Love A Monsterman postao je pravi hit i nedugo zatim njihov prvi album Get Heavy je prodan u 40,000 primjeraka diljem Finske.

Eurosong 2006
U Eurosongu 2006. finalu u Ateni Lordi su predstavljali Finsku sa pjesmom Hard Rock Hallelujah nakon probijanja kroz polufinale. Bend je osvojio 292 boda , 44 boda više od Dime Bilana koji je predstavljao Rusiju.Lordi su također otvorili Eurosong 2007.

Za više informacija kliknite ovdje

Post je objavljen 12.12.2008. u 15:34 sati.