Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Dug dan

Danas sam iznimno...hmm. Dođe mi period, dobro, ne baš period, recimo dan. Dakle, dođe mi dan kad ništa pod milim Bogom ne kontam. I sve što uradim je nesuvislo i bez veze i nema smisla. Recimo jutros, krenula sam u potragu za silnim papirima koji mi trebaju. U općini. I prvo, dođem tamo, shvatim da nemam olovke. Ja koja nosim pernicu sa sobom. Koja u pernici ima i heftalicu i makaze (što je naročito interesantno ako kreneš na neki koncert ili recimo aerodrom, pa počneš pištati i svi te gledaju a ti se pravdaš kako si učiteljica...) no jutros, olovke, nema. Pa sam onda gledala koga bi da pitam da mi pozajmi....i onda sam shvatila da je pametnije i bolje da izađem i kupim olovku, nego da nekoga nešto zamolim. Ljudi su vrlo čudni dok stoje u redu. Kao da čekaju priliku da se posvađaju. Pored mene su dvije žene zagraktale jer ju je ova vrlo ljubazno pitala u kojem redu stoji, da bi joj ova odbrusila: „Nisam ti ja kriva što si nabila taj šešir na oči pa ne vidiš u kojem redu stojim“ Kako ju je skenirala u pola sekunde i smislila napad/uvredu dok si rekao keks, me fascinira i gotovo.

I tako krenem po olovku. I uđem u pet, majke mi pet supermarketa koji ne drže olovke. Nađem jednu i kupim je i kad sam izašla, vidim da piše crveno. Pa sam onda ušla u DM da tražim olovku. U DM.

I konačno se vratim nakon potrage i da popunim formular, piše, bla bla bla izdata u PU_________ Šta je PU? Pa se okrećem da pitam nekoga, nema niti jednog prijateljskog lica oko mene, svi reže, pa se onda forsiram, de se sjeti, šta bi moglo biti PU?? I na kraju priđem skrušeno službenici na šalteru i pitam je. A ona u mene kao da sam joj bubreg zatražila pogledom: „Pa bona, policijska uprava“. Duduk pravi.

U školi, pisali ćirilicu, oduzimali trocifrene brojeve, tkali i plesali kolo. S djecom sam ja-ja. Možda jedina svijetla tačka današnjeg dana. To kolo, da napomenem, poslije naučenog trokoraka- sam vrlo brzo okrenula u - `hajmo plesati, kako god- što su jedva dočekali....pa nam je kolegica upala u učionicu a mi svi plešemo uz Abbinu - Mamma Mia...Kad je bal nek je....

I maloprije poslije časa aerobika, upadnemo instruktoru u svlačionicu dok se presvlačio. Nenamjerno. A on u gaćama...

E sad odoh spavati i nadati se da ću makar sanjati šta pametno

anna
.


Post je objavljen 10.12.2008. u 21:22 sati.