Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Zaljevski zvuk i Prženje etera od 20 do 22 sata utorkom donosi....

Večeras u zaljevskom zvuku imamo hrpu gostiju. Dolazi nam Mrle koji će predstaviti novi DVD Leta 3 Živa Pička. Onda imamo skupinu Mrtvi Kanal kojoj je nakon dugo godina izašao album. A doći će nam i Izet Medošević iz Avlijanera i najavit će garaž rock festival Open up and Bleed koji će se održati ovaj četvrtak u Palachu, a nastupit će njegovi Avlijaneri, My Buddy Moose, The Pontiacs i Adam Semijalac.




Večeras ćemu u Prženju etera poslušati intervju kojega je naš kolega Voljen Korić napravio sa Frostom, bubnjarem benda Satyricon, koji su ovaj vikend u Boogaloou promovirali svoj novi album The Age of Nero.

Satyricon - Black Crow on a Tombstone


Onda ćemo poslušati pjesme za koje su legende Thrash metala snimile nove video spotove. Dakle, Metallica je snimila drugi video spot za pjesmu s albuma Death Magnetic. Radi se o stvari All nightmare long. Naime radi se o spotu tipa thrash horori 50-ih, strogo povjerljivi dokumentarci bizarnih znanstvenih eksperimenata i crtić. A scenarij je sljedeći, Tunguska eksplozija u Rusiji 1908. godine. Pornalaze se čudna bića koja proizvode spore što oživljavaju mrtvu materiju...i....1948. Imamo rusku invaziju zapada sa Zombijima i na kraju spota SAD postaju komunistička zemlja.
Inače, Hetfield je u intervju jednom kalifornijskom internet sajtu, izjavio kako je refren pjesme ostatak sa probi za St. Anger, te da stvar skoro nije ušla na album, a tekst se temelji na priči H.P. Lovecrafta The Hounds of Tindalos o vukovima koji mogu ubiti ljude čak u snu. Inače na pričima H.P.Lovecrafta temelje se Metallicine stvari The Call of Ktulu i The Thing That Should Not Be.
A novi videospot imaju i Testament za pjesmu More than Meets the Eye, s njihova posljednja albuma Formation of Damnation.

Metallica - All nightmare long

Testament


Francuski death metal bend Gojira, to vam je po on onome Godzili, su ove godine izbacili hvaljeni album The Way of all Flesh. Razlog ishvaljenosti čuti ćete već u prvim tonovima na albumu u pjesmi Oroborus (zmija koja si grize rep, simbol vječnost itd.). Tu je uvodni riff malo netipičan za death bendove. No čim uđe pjevanje vidimo lagani utjecaj Sepulture, ipak čini mi se da pjevač Gojire Joe Duplantier ima čišći glas nego Max (možda me moji činioci varaju ali ipak...), a kao i svaki progresiv bend imaju i elemente s čistim vokalima, a Oruborus je čista petica.
Iduća stvar Toxic Garbage Island počinje malo tipičnije za daeth metalce, i ono što je karakterizira su dinamičke izmjene brzo sporo brzo itd, a i nađe se lijepi sint pred kraj pjesme.
A Sight to Behold počinje baš progresivno, nekim arhaičnim Emerson Lake and Palmer sintom i vokalima preko nekih efekata. Jako dobro i onda imamo gitare čudnih melodija. Najviše me podsjeća na pjesmu Black Sabbatha "Who are you" s njihova albuma Sabbath Bloody Sabbath.
Onda komad Dooma s crnim rifovima, koji kao da su izašli iz "ambisa" Morije. Ipak, nije mi baš legla, nekako je pretipična. Onda imamo jedan kratki instrumental na klin gitarama nazvan The Silver Chord, cca 2 minute i 50. Takve minijature uvijek lijepo obogate album i daju jednu veću hm...uzvišeniju dimenziju albumu. Uvijek sam volio takve minijature, zato ocjena više za Gojiru.
No onda imamo stvar Adoration for None koja jednim tonom na đitri, odnosno načinom kako zasviči, neodoljivo podsjeća na drugu pjesmu i sve u svemu je malo predvidljiva.
All the Tears bi svojim početkom mogla spadati u rang pržilica. Neočekivani aranžmani čine je jednom od boljih na albumu.
The Art of Dying nam počinje s diđeriduima. Tako Sepulturovski etno death metal. A pjesma Esoteric Surgeri ima one tipične death rifove, trzanje po debelim distorziranim žicama kao po tamburici. Zvuči poznato?
Uuuuu... Vacuity, u...kad riff uđe. Uf težak i dobar, kao vojska robota što maršira, kamo? Pa ne na livadu brati cvijeće, ali ne mora nužno u rat, može i tvornicu na dosadni repetitivni posao, pa se zbog neizdrživosti dosadne situacije u njima budi Artificial Inteligence i oni se odluče pobuniti i onda, jeli, konačno idu u rat. Jedna od boljih pjesma na albumu.
Wolf Down the Earth opet ima tamburaške death riffove, a album zatvara HC death bastard The Way of all Flesh.
Ja tu dajem četvorku.

Gojira - Vacuity


I bit će i stoner kutak i svačega pa nas slušajte od 20 do 21 sat na 98,4MHz ili preko streama.
Sve vas vole i njeguju vaš muzički ukus MT, MG i MZ.



Post je objavljen 09.12.2008. u 12:57 sati.