Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rockyzone

Marketing

MEĐU INTELEKTUALCIMA

Holivudski glumac S.Stallone, na kraju srednje škole izglasan je za ''momka koji ima najviše šanse da završi na električnoj stolici", a danas je idol generacija tinejdžera, i naravno "najbolji boksač na svijetu".
"Rocky je moja srodna duša, moj brat. On me je proslavio. Znam da su mi se svi smijali kada sam rekao da snimam još jedan nastavak filma o Rockyu Balboi. I sam bih umro od smijeha da čujem da Al Pacino snima 'Kuma 8', ali 'Rockya' sam snimio jer je peti dio bio mnooogo loš!", rekao je Stallone u intervjuu.
Drugi filmski lik koji je glumca "obilježio za život" i koji je kraj svoje priče doživio početkom ove godine Rambo, potpuna je suprotnost Rockyu. "Rambo je čudovište, nalik Frankenštajnu. Mrzi svijet, pesimista je i ateista. Ja sam mojoj djeci uvijek bio onaj koji je kod kuće i izigrava bejbisiterku. Kada su čuli da oživljavam ova dva lika neprestano su govorili ljudima 'moj tata je Rocky', Ramba nisu htjeli ni da spomenu. Ne vole ga! Pokušao sam da im objasnim da je Rambo samo lik iz filma, ali ne vrijedi!".
Lošiji filmovi u karijeri 62-godišnjeg glumca poput porno filma sa početka karijere te "Uhvati Cartera" i "Rockya 5", Sylvesteru ipak nisu oduzeli "titulu" za najprepoznatljiviju scenu u filmskoj industriji. "Scena kada Rocky trči uz stepenice je legendarna. Prvo smo mislili da Rocky trči uz stepenice na nogometnom stadionu, ali kada sam vidio onaj park, znao sam da je to prava stvar! Pomislio sam kakva ironija! Na vrhu je muzej - izraz intelektualnog napora, a dolje je Rocky - gotovo nepismen i trči ka vrhu. Znao sam da će to biti moćna završna scena".

Post je objavljen 09.12.2008. u 00:06 sati.