Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rugbymakarska

Marketing

Rezime polusezone

3 pobjede, protiv Zagreba, Mladosti i Olimpije , te porazi od Nade i Ljubljane u PH i Interlizi ućinak su makarskih ragbijaša na kraju jesenskog dijela sezone 08/09. Ovim ućinkom Makarska rivijera nalazi se na 2. mjesto u PH i 3. u Interlizi.Ipak, dojma smo da se uz malo sportske sreće moglo i malo više. Evo što o prvom dijelu sezone misli tajnik kluba, Beni Grle:
U sezonu smo ušli fizićki dosta spremni i odmah na startu kod kuće „razbili“ Zagreba 28 : 7. Nažalost, već u prvom kolu ostali smo bez sjajnog Devcicha koji je išćašio palac noge, Kurilja, koji je zbog crvenog kartona dobio zabranu igranja od 6 tjedana, ali i bez Župana koji je obnovio ozljedu kralježnice. Sljedila su dva gostovanja i dvije pobjede protiv Olimpije ( 7 : 12 ) i Mladosti (14 : 17 ). Prvi pravi test naših mogućnosti bila je utakmica sa Nadom u kojoj smo dominirali većim dijelom utakmice ali nažalost nismo iskoristili neke izgledne prilike, naroćito iz nekoliko kaznenih udaraca koje nismo uspijeli realizirati. Iskusni rivali iz Splita to su znali iskoristiti i u samoj završnici slavili sa 22 : 10. Sljedila je trotjedna pauza zbog nastupa reprezentacije, a zatim i Ľ finale kupa protiv Nade u Splitu gdje su domaćini rutinski odradili utakmicu i slavili 42 : 12. Nakon toga, uljedio je novi poraz u Intrelizi.U Ljubljani protiv istoimenog domaćina bilo je 55 : 7 , iako smo do 34 min. vodili 7 : 0 i propustili nekoliko sjajnih prilika. To je ujedno i poraz koji nas najviše „peće“.

Ne može se ne primjetiti da je kriza nastupila nakon reprezentativne stanke. Što je razlog tome?

Glavni razlog vidim u tome da su se Dedić i Muhtić s reprezentativnih akcija vratili sa ozljedama što je ipak bio nenadoknadljiv gubitak za nas. Drugi razlog leži u činjenici da je naš trener Jakša Lovreta, ujedno i izbornik reprezentacije tako da su neki igrači smatrali da ako nema trenera nema ni treninga , što se moralo odraziti na fizičku spremu pojedinih igrača
.

Planovi i želje u 2009. godini?

Glavni prioritet biti će nam rad s mladima. Želimo osnovati U -13 , U- 15 i U – 17 ekipu jer jedino tako možemo imati i jaku seniorsku ekipu kroz nekoliko sezona. Glavni trener u radu s mladima biti će Josip Dedić koji se već dokazao organizacijom prvog turnira u „Take“ ragbiju
za osnovnoškolce. Uređivamo i klupske prostorije na stadionu. Cilj nam je privući što više prijatelja ragbija i veteran kluba. Glavnu ulogu u tome preuzeo je nekadašnji tajnik Veselko Šimić. Što se tiće prve ekipe, pripreme zapoćinju sredinom sijećnja. Imamo dobar raspored, gostujemo samo jednu utakmicu protiv Zagreba , dok smo u ostalima domaćini. Cilj nam je što više pobjeda, konaćni plasman nam i nije toliko bitan iako bi željeli barem zadržati sadašnje pozicije u PH i Interlizi. Ovim putem htio bih se zahvaliti svim prijateljima i sponzorima našeg kluba i svim ragbijašima i prijateljima ragbija čestitati Božić i Novu godinu.





Post je objavljen 08.12.2008. u 20:22 sati.