Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sakica

Marketing

Rock feste po Rijeci

Evo jednog malog izvjestajcica tek toliko da se o meni ne prica kako nigdje ne idem po ovom pobenavljenom vremenu. Jedanaesti, a narocito dvanaesti mjesec ove nam godine obiluje rock festama po Rijeci, a mi se rijecani tome i te kako radujemo (i zahvaljujemo gradskim ocima). Normalno je da sam pokoju od njih i morala pohoditi i eto opet mi osmijeh ponosa i slave ne silazi s lica i to zahvaljujuci 30tom jubilarnom Ri Rocku odrzanom u nasem legendarnom Palachu (u koji izlazim s manjim stankama od svoje sesnaeste godine), rock koncertu s najduzim stazom u Hrvata. Zasto ponosa i slave? E pa zato sto je taj jubilarac otvorio band Drunk 24/7 o kojem sam vec pisala u par proslih postova, a Djetesce milo u tom bandu svira i trudi se svirajuci da ovaj grad i dalje ostane poznat po najboljsim rock festama u Hrvata. Iznaenadjujuca je bila najava voditelja programa (za mene kao briznu majku, naravno): Predstavljamo vam mladi band iz Rijeke Drunk 24/7 po cijem se nazivu dade zakljuciti da su pijani 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu!
Moram spomenuti da je prva njihova pjesma bila motivirana najavljenom ekonomskom krizom u lijepoj nam nasoj kao i prosvjedima sto su se istog dana odrzali na Korzu pod nazivom Stegnite vi svoj remen, bando lopovska (nazalost, nisam prisustvovala), ali nemam namjeru napisat sto se sve u toj pjesmi spominjalo. Ipak, drago mi je da i klinci uvidjaju kad, gdje, zasto i na kakav nacin treba reagirati glede spomenutog.
Za vrijeme trajanja Ri Rocka istovremeno se par desetaka metara dalje odrzavala takodjer rock festa s malo poznatijim rijeckim rock bandovima od kojih moram izdvojit izvrstan nastup Hesus Attorea i malog Hrckija frontmena koji zaista ima neponovljiv scenski nastup (pratite nihova gostovanja, pa prisustvujte, pozaliti necete). My Buddy Moose i One Piece Puzzle me nisu pretjerano odusevili, a sa Fitovaca sam jednostavno utekla natrag do Palacha i to sama. Ne znam (ma znam) zasto, ali taj band mi jednostavno nije lego kak spada nikad u zivotu, stovise morala sam zbrisat, jerbo se jezim od njih (a nismo svi isti, valjda). Zato sam u Palachu taman stigla na predobre Avlijanere koji su nastupali kao gosti na Ri Rocku i iskreno se nadam da ce nastaviti svoje muziciranje jos koju godinicu. Od bandova nis vise nisam poslusala osim mozda nekakvih preteskih metalaca/djecice, ali to je zaista nevrijedno spomena.
Drugi dio Ri Rock festivala ce se odrzati tokom ovog mjeseca u Stereu i to 12. i 13., pa tko voli nek izvoli, a ocekuje nas (koliko ja znam) jos jedna cjelodnevna festa 20. XII na Korzu gdje ce opet zasvirati Drunk 24/7, a ja cu tome svakako prisustvovati. Eto, bas nas je krenulo.
Za kraj pogledajte par fotkica s nastupa Drunk 24/7 na ovogodisnjem Ri Rocku.





Post je objavljen 08.12.2008. u 20:09 sati.