Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

DAN 50, 05.12.2008. - Sve četiri u zrak (Cape Maclear, Malavi)

Namjeravao sam danas otići na kratko jedrenje po jezeru s ronjenjem, ali nekako sam umoran. Zadnjih sam tjedan dana bio samo u pokretu. U svakom hotelu noćio sam samo po jednu noć i to me je dosta iscrpilo. Danas želim biti u ležaljci na plaži pod slamnatim suncobranom sa sve četiri u zraku. Agatha Christie u ruci. Kupanje u toplom jezeru. I bez razmišljanja o ičemu.
Pokušavam malo gledati televiziju i pohvatati što se događa u svijetu. Posvuda samo pričaju o financijskoj krizi. Ako nije kriza na tapeti, onda je epidemija kolere u Zimbabveu. Država se raspada, vodovodni sustav više ne postoji pa ljudi skupljaju vodu po cesti. Od kolere je već umrlo preko 500 ljudi, a bolnice su također u jako lošem stanju jer nemaju lijekova. Bolesnike šalju preko grane u Južnu Afriku i Zambiju, ali broj mrtvih raste. Gasim televiziju. Previše crnih vijesti za današnji dan.
Predvečer uživam u prekrasnom zalasku sunca na jezeru Malavi. Večeram kozetinu. Vjerovatno su male šanse da to nije jedna od onih koza koje su jučer brstile travu oko groblja u Chembeu.

Post je objavljen 15.10.2008. u 23:08 sati.