Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

SAČUVAJ SVJETLO!

Prva nedjelja Došašća. Početak je milosnog vremena iščekivanja.

Molitveni susret, već tradicionalno događanje za Zajednicu, Župu i one koji dolaze otvoriti srca svome Gospodinu.


Slavljenje. Molili smo i pripremali se. Svjesni smo veličine onoga što Bog, po našim molitvama, pjesmama i svjedočenjima želi darovati svome puku. U nastojanju da izaberemo jaču ruku koju ćemo pružiti Gospodinu, ponekad izgubimo puno vremena pa se kajemo i tugujemo zbog toga, a Otac blag i milosrdan, saginje se i nježno, držeći obje naše ruke, povlači nas bliže sebi.


Svetu Misu je slavio fra Nikola, pjevala je Frama. Ne bih se usudila ponoviti o čemu je u propovijedi govorio svećenik. Ovo je ono što je došlo do moga srca:


Onaj što poznaje srca, neće ti zamjeriti što je tvoj dar skroman. Shvaćaš li koliko je malenim i skromnim učinio svoga Sina da nijedan dar, ni posjet, ni ispružen dlan nije bio beznačajan. Bilo da imaš ponizno srce djeteta-pastira ili mudrost kraljeva, zapali ovu prvu svijeću u njemu i dočekaj u svjetlu i toplini da se u njemu rodi Bog. Ako ti se učini da je svjetlo koje gori u tvom srcu premaleno da se suprotstavi zlu koje se nadvilo nad svijetom, baci u taj plamičak sve što posjeduješ: oholost, neopraštanje, sumnju, grijeh. Vjeruj da će oganj biti ogroman. Jaka svijetlost će ti otvoriti oči, a toplina Božje ljubavi dotaknut će i one koji hodaju u mraku svijeta. Na vatri tvoga srca zapalit će se mnoge svijeće pa će i oni koji su daleko moći vidjeti kako Jahve pohodi svoj narod.


Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Može li Gospodin ne čuti vapaj svoga puka? Klečeći do Tvojih nogu, svojim očima tražimo Tebe i molimo da u radosti spasenja dočekamo Tvoj ponovni dolazak.


Bila su i tri svjedočenja. Svjedoci Božje ljubavi govorili su o čudesnim zahvatima u svome životu.

Pošalji nam svoga Duha Svetoga da svjetlo vjere, ljubavi i radosnog iščekivanja sačuvamo do susreta u vječnosti.


Jasna


Post je objavljen 05.12.2008. u 11:16 sati.