Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sahovski-lovac-pazin

Marketing

ODIGRAN BRZOPOTEZNI EKIPNI TURNIR U VODNJANU 32.CUP " LORENZO FORLANI "

XXXII KUP LORENZO FORLANI VODNJAN-DIGNANO

Šahovski klub Vodnjan i Zajednica Talijana Vodnjan organizirali su danas brzopotezni šahovski turnir Kup ¨¨Lorenzo Forlani¨¨ koji se održavao u domu mladih u Vodnjanu.
Prijavljeno je bilo 18 ekipa iz Hrvatske,Italije i Slovenije koje su se borile za prvih 10 mijesta koji su bili nagrađeni peharima,medaljama,te plaketama.
Za svaku ekipu nastupala su četiri igrača plus rezerva koji su se takmičili za najboljeg pojedinca na prvoj,drugoj,trećoj i četvrtoj ploči.
Prvo mijesto pripalo je ekipi PULA 1 sa osvojenih 61 1/2 bodova,za koju je nastupao naš Velemajstor Ferčec Nenad,drugo mijesto pripalo je ekipi iz Italije TRIESTINA 1 sa osvojenih 51 bodom a trece mijesto pripalo je ekipi PULA 2 sa osvojenih 50 bodova.
Za pobijedničku ekipu " PULA 1 " nastupili su FERČEC NENAD,ŽUFIĆ MIROSLAV,DIMITRIJEVIĆ DARKO i BASTIJANIĆ DUŠAN koji su isto tako osvojili plakete za najbolje pojedince na pločama osim Žufića koji je nakon dodatnog kriterija morao prepustiti pobijedu riječaninu MUSLIJU IDRIZIJU.
Ovo je bio jedan od jačih ekipnih turnira ove godine koji se održao u Istri na kojem su sudijelovali Velemajstori,Internacionalni majstori,Majstorski kandidati itd.
Sve čestitke organizatoru koji je lijepo i kvalitetno organizirao ovaj turnir.
Činjenica da je bio ovo veoma jak turnir govori i podatak da je šahovski klub Lovac uzeo 1 1/2 bod ekipi TRIESTINA 1 te 2 boda ekipi BUJA koja je završila na četvrtom mijestu sa osvojenih 43 1/2 boda.
Šahovski klub Lovac zauzeo je 17 mijesto sa osvojenih 19 1/2 bodova.
Za šahovski klub Lovac iz Pazina nastupila su pet igrača u ovom sastavu:

1.ploča - MRKALJEVIĆ JAKUB osvojio 4 boda iz 17 partija
2.ploča - SADIKOVIĆ MUNIB osvojio 5 1/2 boda iz 17 partija
3.ploča - RAFAELIĆ DENIS osvojio 4 1/2 boda iz 15 partija
4.ploča - UDOVIČIĆ ROLAND osvojio 3 1/2 boda iz 14 partija
rezerva - PRPIĆ IVAN osvojio 1 bod iz 5 partija




Post je objavljen 30.11.2008. u 22:00 sati.