Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osup

Marketing

Album godine_nominacije_OSUP 2008

I kako to obično biva, u rano nedjeljno jutro, prva od svih, Divizija za muziku obznanila je nominacije u kategoriji Album godine za nagradu OSUP 2008.
U godini konačnog kraja indie žalopojki, alt-country sjete i post-rock nebuloza, za Album godine OSUP 2008 nominirani su;

Melchior Productions Ltd. - No Disco Future
Cut Copy - In Ghost Colours
Stereolab - Chemical Chords
The Bug - London Zoo
HEALTH - DISCO

Divizija je objavila da su jako blizu nominacija bili i M83, Hot Chip, DJ/Rupture i Lindstorm te da lista nominiranih ne mora biti konačna, naročito ukoliko se u ovih zadnjih mjesec dana pojavi neko izvrsno izdanje.
Podsjetimo se, OSUP 2005 u kategoriji Album godine otišao je u ruke The New Pornographers za njihov album Twin Cinema. U 2006. godini OSUP-om su se osladili The Knife za Silent Shout, a prošlogodišnji pobjednik The Field sa albumom From Here We Go To Sublime još uvijek uveseljava Akademiju.
Tko će obilježiti 2008. godinu kao OSUP-ov pobjednik za sada je teško reći. Većina članova AONM-a nije nam bila baš sklona odati kome će dati svoj glas, a oni laki na jeziku nam ukazuju da su The Bug opasan favorit. Grupa Health, premda je ove godine nominirana sa remixom njihovog prošlogodišnjeg albuma, također dobro kotira među članovima AONM-a. Postoji također stav da ovogodišnji OSUP treba otići u ruke Stereolab jer su The Group ove godine izdali još jedan album koji možemo nazvati klasikom, pa bi eventualna nagrada za album godine bila zgodna kompenzacija nagradi za životno djelo.
No, iznenađenja su uvijek moguća. Ostaje nam pričekati objavu pobjednika za nagrade OSUP 2008.


Post je objavljen 30.11.2008. u 15:11 sati.