Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/snagazivota

Marketing

Došašće - isčekivanje

MALE MUDROSTI
Image Hosted by ImageShack.us


RECITE TO PRIJE
On je bio ljudina, jaka glasa i odlučnih pokreta. Ona bijaše nježna i osjetljiva. Uzeli su se. On se trudio da joj ništa ne manjka, a ona je pazila kuću i odgajala djecu. Djeca su rasla, poženila se i poudala te pošla svojim životnim putem... Uobičajena priča.
Kad su sva djeca bila zbrinuta, ženu je uhvatila neka tuga, sve više je slabila i propadala. Kako više nije uzimala hranu, pala je u bolesničku postelju.
Njezin muž bio je zabrinut i odveo je u bolnicu. Oko nje su se trudili liječnici i glasoviti specijalisti, ali nisu mogli pronaći uzroke bolesti. Samo su slijegali ramenima i mrmljali: ”Hm, hm...”
Na kraju je jedan od njih pozvao muža u stranu i šapnuo: ”Ja bih rekao... da vaša žena... jednostavno više nema volje živjeti.”
Čovjek nije ništa odgovorio. Sjeo je uz krevet i uzeo ženu za ruku; njezina se ručica izgubila u njegovoj ogromnoj šaci. Pogledao ju je i dubokim i odlučnim glasom rekao: ”Ti nećeš umrijeti!”
”Zašto?” upita ona jedva čujnim glasom.
”Zato jer te ja trebam!”
”A zašto mi to prije nisi rekao?”
Od tog dana ženi je pošlo nabolje. Danas se vrlo dobro osjeća. Liječnici se i dalje pitaju od koje je to bolesti bolovala i koji su je lijekovi tako brzo izliječili.
Nemoj nikada čekati sutra da nekome kažeš da ga voliš. Reci to odmah. Nemoj reći: ”Moja majka, moj sin, moja žena... to već ionako zna”. Možda i zna. No, bi li se ti ikad umorio slušajući voljenu osobu koja ti to ponavlja? Ne gledaj na sat. Uzmi telefon i reci: ”Ja sam, želim ti reći da te volim.” Stisni ruku osobi koju voliš i reci: ”Trebam te! Volim te, volim, volim te...”.
Ljubav je život. Zemljom hodaju živi i mrtvi, razlikuju se po ljubavi
.

(Bruno Ferrero Priče iz pustinje)



Post je objavljen 30.11.2008. u 09:16 sati.