Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sahovski-lovac-pazin

Marketing

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ISTARSKO ŽUPANIJSKOG ŠAHOVSKOG SAVEZA

Denis Vretenar novi predsjednik





PULA -

U Puli je održana izborna skupština Šahovskog saveza Istarske županije na kojoj je uz izbor novog predsjednika i tajnika analiziran rad u protekle četiri godine. Izvještaj je podnio dosadašnji predsjednik Nereo Butković, a na skupštini su sudjelovali predstavnici iz devet istarskih klubova. Na području Istarske županije trenutno je 155 registriranih igrača, međutim ukupni broj igrača je znatno veći, a zbog visokih taksi pri registraciji oni nisu registrirani pri Hrvatskom šahovskom savezu. Savez je u proteklom periodu ostvario niz akcija s ciljem popularizacije šaha u Istri, a pokrenuto je nekoliko novih šahovskih sekcija. Uz organizaciju županijskog kupa, savez je na sebe preuzeo i organizaciju županijskih kadetskih i juniorskih prvenstava, te podijelio znatan broj garnitura po školama. Odlični rezultati postignuti su u širenju sudačkog kadra, pa je rečeno da treba razmisliti i o osnivanju županijske udruge šahovskih sudaca. Zaključeno je da je odlična suradnja sa školskim sportom za područje županije, te da su sveukupni postignuti rezultati dobra baza za daljnji razvoj šaha u Istri. U planu je aktiviranje šahovskih klubova u Vrsaru, Novigradu i Buzetu, međutim zaključeno je da svakako treba iznaći veći proračun, jer je dosadašnji bio vrlo skroman.
Za novog predsjednika Šahovskog saveza Istarske županije izabran je predstavnik ŠK »Pula« Denis Vretenar, dok je novi tajnik Zvonko Juras iz Buja. Opća ocjena djelovanja saveza koji je formiran prije četiri godine zadovoljavajuća je, a na svim šahovskim djelatnicima ostaje zadatak još većeg omasovljenja šaha prije svega po osnovnim školama, ali isto tako i u mjesnim odborima.
Na skupštini su sudijelovali dva naša člana iz šahovskog kluba LOVAC i to gosp.PRPIĆ IVAN te UDOVIČIĆ ROLAND koji je izabran za članom Nadzornog odbora županijskog šahovskog saveza.



Post je objavljen 30.10.2008. u 22:58 sati.