Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/esabor

Marketing

TUĐE ZASTAVE NA PROČELJIMA NAŠIH ZGRADA

Bitna obilježja suverenosti su zastava, grb i himna.
"...Zastava Republike Hrvatske sastoji se od tri boje: crvene, bijele i plave, s povijesnim hrvatskim grbom u sredini..." (čl. 11. Ustava Republike Hrvatske).
Hrvatska nije članica Europske unije. Možda će, voljom svojih građana, to jednom postati. Hrvatska nije članica ni nekih drugih organizaciaj ili zemalja čija će članica voljom svojih građana jednog dana, možda, postati. Prejudicirati danas bilo kakav ishod nezahvalno je, a u smislu podupiranja bilo kakve strane države ili organizacije radi se o kršenju Ustava i zakona.
Na pročeljima nekih zgrada, npr. Vlade RH, Ministarstva vanjskih poslova, kao i na nekim drugim državnim i javnim ustanovama vijore se zastave koje ne odgovaraju opisu zastave Republike Hrvatske.
O čemu se tu radi?
Što bi se dogodilo da je, primjerice, 1940.g. na zgradama u Zagrebu osvanula zastava Trećeg Reicha ili SSSR-a, ili bilo koja druga tuđa zastava? Što bi se dogodilo da, primjerice, Joško Joras na svojoj kući u Hrvatskoj izvjesi Slovensku zastavu? Ovime ništa ne sugeriramo i ne podmećemo. Govorimo samo o pravno legalnom postupku. Da li je legalno i legitimno isticati na prostorima suverenosti Republike Hrvatske (kopna, rijeka, jezera, prokopi, unutrašnje morske vode, teritorijalno more te zračni prostori iznad tih područja) obilježja tuđe suverenosti, kao što su zastave drugih zemalja ili asocijacija?
Dok se narod ne dogovori valja skinuti sva obilježja tuđe suverenosti u našim područjima, s pročelja naših zgrada, jer u protivnom svatko bi mogao stavljati ona obilježja za koja on misli da su dolična. Nastala bi anarhija. A to nitko pametan ne želi.
Dakle, zna se što nam je sada činiti, sve dok ne postanemo članica možda neke druge asocijacije.
Za sada je, prema člancima 1 i 2. Ustava Republike Hrvatske, Hrvatska jedinstvena i nedjeljiva demokratska i socijalna država.
Suverenitet Republike Hrvatske je neotuđiv, nedjeljiv i neprenosiv.
Krši li možda i sama Vlada RH ustav Hrvatske dopuštajući strana obilježja na pročelju svojih zgrada?
To se ne bi smjelo događati.


Post je objavljen 29.11.2008. u 03:20 sati.