Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

Kad bi znala dar Božji

„Kad bi znala dar Božji i tko je onaj koji ti veli: 'Daj mi piti' ti bi u njega zaiskala i on bi ti dao vode žive“ (Iv 4,10).

Gledam Te Isuse, dok sjediš na zdencu i govoriš ove riječi ženi koja je došla zahvatiti vode i ne sluteći da će joj susret s Tobom promijeniti život. Došla je sama jer nikome nije bila omiljeno društvo. Došla je u doba dana kada nitko ne dolazi na zdenac po vodu. Bila je odbačena od svih. Ali ne i od Tebe….

Gledam Te, dok joj nježno odgovaraš na sva njena pitanja i svojom ljubavlju i nježnošću liječiš rane njenog srca. I u mojim mislima to više nije ona - to sam ja. To sam ja koja Ti dolazim, Isuse na zdenac Tvoje ljubavi i milosrđa. To sam ja, Isuse koja sam se toliko puta osjećala odbačeno, neshvaćeno. Toliko puta bila povrijeđena, ali i druge povrijedila. Nosila gorčinu u srcu, nosila terete života……a sada dolazim Tebi da Ti sve to predam. Mislim kako ću Ti sve to kazati….hoću li biti iskrena i hoću li bar malo pokušati opravdati sebe?

Ali ne…..Ti me dočekuješ sa smiješkom i pružaš svoje ruke prema meni. Ne pitaš ništa, samo me nježno gledaš. Svojim pogledom prodireš duboko u moju dušu. I moja duše se raduje jer je Tvoj pogled liječi. Tvoj pogled odnosi svaku težinu. I dok se tako odmaram na Tvome pogledu čujem Tvoje riječi: Dođi, kćeri moja, dođi i pij sa Izvora Žive Vode. Dođi i nasloni glavu na Moje Srce i slušaj što ti Ono govori. Moje Srce kuca za tebe. Ljubavlju vječnom te ljubim i zato ti sačuvah ovu milost. Milost doći Mome Srcu i piti sa Izvora Žive Vode. I dopusti da rijeke Moga Milosrđa poteku u tvoj život jer te silno ljubim.

O hvala Ti, Isuse! Hvala Ti za Tvoju silnu ljubav! Otvaram Ti, Isuse svoje srce i dopuštam Ti da uđeš u moj život u potpunosti, da ispuniš moje srce svojom ljubavlju da i ja mogu tako ljubiti. I u mislima Ti me vodiš do zelenih pašnjaka, livada prepunih cvijeća, visokih drveća i snježnih planina. Pokazuješ mi let orla u visinama. I sve se raduje i klikće sloboda, sloboda, sloboda. Hvala Ti, Isuse za slobodu - slobodu odabira. Hvala Ti što mogu slobodno odabrati LJUBAV. Iako znam da trebam živjeti onu istu svakodnevnicu, znam i to da ništa više neće biti isto. Jer koračajući u Tvojoj ljubavi i pijući svakoga dana sa Izvora Žive Vode otvara se novi život. I ja izabirem da ga živim… o hvala Ti, Isuse!

Ljiljana


Post je objavljen 24.11.2008. u 12:02 sati.