Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kolegicamica

Marketing

Mjesečeva mjena

Photobucket

Šteta što nisam pronicljiva. Što mi glava nije staklena kugla puna znanja o prošlostima i budućnostima sudbonosnih događaja. A ja usred njih. Proročica.

I još k tome, da sam zakržljalog mozga ili dovoljno obamrloga na vlastita preispitivanja je li to uopće korist, možda kazna, pohlepa ili neka trenutna zadovoljština koja čovjeka tjera na želje neprimjerenih apetita. No što je tu je, ponekad me uštipne nadnaravna potreba za poznavanjem još nedoživljenih dana svog života pa je ja uštipnem natrag, jako stisnem između palca i kažiprsta poput zlobnog ljubomornog djeteta. Tada si kažem da sam dobro izabrala, postupila kako je trebalo s obzirom na izbore dotičnog trenutka. A rijetko ih ima više od dva.

Težak je onaj uzdah koji vabi na oba. I koji podsjeća da sam odrasla osoba čiji postupci imaju posljedice, rezultate, odjeke i mišljenja. Nemalo puta i onih umova koje nikad nisam upoznala. Tada me prepreka koju sam izgradila između sebe i svijeta podsjeti koliko me ono dira. Također, koliko s vremenom osjećam da jačam usporedo s udaljavanjem od godine svog rođenja.

Voljela bi sada zavući ruku u vreću svojih osjećaja i izvući jedan topao koji će mi izreći mudrost utjehe što mi je treba u trenucima manjka sigurnosti i voljnog odricanja u korist nadanja. No umjesto toga zamatam osmjehe u nedorečene paketiće i čekam bolja vremena. Čovjek nije stvoren da uvijek, baš uvijek može samom sebi pomoći, ako se pritom odrekne dijelića ponosa i onog što traži u sreći.

A što to govori, o onoj koja škilji kroz kuglu ne bi li ugledala mačka u vreći?

Post je objavljen 23.11.2008. u 23:17 sati.