Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mama44

Marketing

ZDRAVSTVENA REFORMA, KRIZA...

Što se krize tiče - ah, ipak smo dobrim dijelom generacija NNNI, a osim toga - a što to još nismo okusili, a da nije bilo krizno, stabilizacijski, par-neparovski....?

Sjećam se da su unazad dvadesetak godina pričali kako su se na recepte - liječničke - kupovale bunde, parfemi i slični "lijekovi"...nikad nisam i ni sada se neću zamarati pitanjem - a kako? - jer moj mozak to ne može shvatiti...ali gdje ima dima, vjerovatno ima i vatre...

Danas kaže naš ministar zdravstva da je "razočaran time kako će ljudi prije kupiti mobitel i platiti osiguranje za auto, nego brinuti se o svome zdravlju".

O, zaboga, čovječe, pa zar je tako i toliko teško vidjeti radi čega je to tako?

Zašto nitko nigdje u svijetu ne razmišlja ni o čem drugom nego o tome kako će si što kupiti, priskrbiti, nabaviti?

Možda da se umjesto vječitog zatupljivanja raje reklamama o lijepim stvarima koje "moraju imati" i još boljoj hrani koju moraju proždrijeti, postavljalo neisplative reklame o važnosti zdravlja - e, možda bi u tom slučaju, i na duge staze, ta ista raja malo drugačije razmišljala...ovako - o tome se misli tek kada je pomalo kasno.

Svijest o zdravlju, o preventivi, gradi se, valjda, na sličan način kao i svijest (?) o lijepoj vanjštini.
Tupljenjem do besvjesti.
Jer čovjek jedino tako valjda može nešto utuviti u glavuduru.
Kao što je utuvio da je jedino važno na ovom svijetu - "imati".

Dok ga ne klepi.
Po toj istoj glavuduri.

Pa ondak moj ministre, zasukati rukave, štampati dozlaboga skupe jumbo plakate, kao onda kada treba ostati na vlasti, plaćati dozlaboga skupe reklame, kao kada se prodaju kojekakve tričarije, markirane, naravno...Odriješiti kesu i potrošiti lovu koja se neće vratiti, osim što će možda učiniti da razočaranje razmišljanjem građana bude što manje.
U suprotnom - od reforme ništa.

Štono bi se reklo - psi laju, karavane prolaze....

Post je objavljen 19.11.2008. u 07:28 sati.