Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djecasvjetlosti

Marketing

Bazen

Nakon što sam postavio ovu fotografiju na Internet pod naslovom „Bazen“, dobio sam ovu sms poruku: „Fora! Bazen? Da mi je barem tako nadohvat ruke.“ Ta me poruka potakla na razmišljanje nakon kojeg sam odgovorio: „U tome i jest stvar što ti je bazen nadohvat ruke. Samo ga trebaš prepoznati i zaplivati.“
Tijek misli više nije bio vezan uz konkretnu osobu od koje sam primio poruku, nego sam nastavio razmišljati o metafori koja je proizašla iz fotografije povezane s naslovom. Čini mi se vrlo primjenjiva na ljudski život. Ukoliko umjesto da živimo svoj, živimo živote drugih ljudi, po njima čačkamo i bavimo se tuđim životima, nismo zaplivali u vlastiti život. Tada živimo život koji nas neprestano preskače nadilazi i uviđamo razloge svojih problema negdje drugdje, a najčešće su zapravo u nama samima. Baviti se njima i svojim životom i kvalitetom života znači zapravo zaplivati. Ako volite kupanje i plivanje shvatit ćete da je to vrlo lijepo iskustvo. Čak i kad naiđu valovi i možda popijemo vode koja je uglavnom bljutava, nakon što smo prevladali val i neugodnost, zahvalnost i radost zbog daha koji smo ponovo dobili je neizmjerna.
Tako je to u životu. Izmjenjuju se ugodni i lijepi s teškim i manje lijepim trenucima. Ipak najvažnije je zaplivati. Možete li zamisliti da odete na kupanje, a niste se okupali? Koliko je od toga teže iskustvo čovjeka koji zaključi da je proživio život, u kojemu je zanemarivao uvijek iznova otkrivati ljepotu upoznavanja sebe, drugih ljudi i svega što ga okružuje. Upoznajući sebe neprestano pronalazimo nove mogućnosti da drugima budemo na radost.
A kad nastupi nesigurnost i strah, ne nedostaje nam ohrabrenja u Isusovim riječima: „Ne boj se, samo vjeruj.“ (Mk 5,36)



Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 15.11.2008. u 12:47 sati.