Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Rekordan dan na Floridi



Kad iskombinirate relativno nisku temperaturu zraka, bonacu na moru i dan bez vjetra sa ravnom stazom kakva je u Clearwater-u na Floridi možete očekivati brza vremena. Premda je ovako brza vremena malo tko mogao zamisliti.

U vodu je prvo uskočila muška „elita“. Iz iste te vode prvi je izašao Andy Potts u vremenu 21:50 koliko mu je trebalo da savlada 1,9 km plivanja. Andy je vodio dobar dio biciklističke dionice, a negdje oko polovice ga hvata grupa sa većinom velikih imena. Oscar Galindez je pokušavao pobjeći, ali grupa bi ga svaki put uhvatila. Iako je drafting zabranjen i na dozvoljenih 10m razmaka se može dosta dobro osjetiti efekt zavjetrine, a osim toga i psihički je lakše voziti kad imate nekoga ispred sebe. Zbog toga individualni bjegovi i na utrkama ovog formata postaju rijetkost.
Iz druge tranzicije prvi izlazi Terenzo Bozzone i do kraja više nije ispuštao vodstvo. Mladi Novozelanđanin se do ciljne crte nije mogao opustiti jer mu se iz drugog plana opasno približavao Andreas Raelert. Raelert je nakon druge tranzicije bio na 15. mjestu da bi se već nakon 15 km trčanja probio na drugu poziciju. Bolje od toga nije mogao, premda se sa polumaratonom od 1:10 pobjedniku približio na samo 32 s. Treće mjesto zauzeo je naš poznanik sa Mljeta Richie Cunningham.
Terenzo je ovom pobjedom na najbolji mogući način završio godinu koja za njega nije počela tako dobro, jer su ga izbornici izostavili sa popisa Novozelandskih olimpijaca. Pobjedničko vrijeme bilo je 3:40h, što je za 2:30 min bolje od lanjskog rezultata Andy-a Pottsa koje je do subote bilo najbrže vrijeme na ovoj distanci. Pogledom na prolazna vremena možemo dobiti malo bolju sliku o ovom rezultatu:

1,9 km plivanje: 22:17 (1:10 min/100m)
90 km bicikl: 2:01:28 h (44,99 km/h)
21,1 km trčanje: 1:12:57 (3:30 min/km)

Ne znam je li staza bila dobro izmjerena i u kolikoj mjeri su se natjecatelji draftali, ali ovi rezultati mi izgledaju pomalo nestvarno.

Joanna Zeiger je u subotu još više obogatila svoj impresivni životopis. Sudionica Olimpijskih igara (4. mjesto), višestruka pobjednica Ironmana, doktorirala u području genetske epidemiologije, a od ovog vikenda i svjetska prvakinja u Ironman 70.3 seriji i svjetska rekorderka u istoj disciplini.
Već poslije plivanja su se izdvojile četiri djevojke koje su do kraja biciklističke dionice napravile nedostižnu prednost pred ostatkom ekipe. Uz Zeiger u grupi su bile Dibens, Lavelle i Ellis. Već na početku trčanja Zeiger je otišla naprijed i do kraja je nitko nije ugrozio. Na postolju su joj se priključile Ellis na drugom i Lavelle na trećem mjestu.
Vrijeme pobjednice je bilo 4:02 h, što je za 5 minuta bolje od dosadašnjeg najbržeg vremena na ovoj distanci.
Zanimljivo je da pobjednika i pobjednicu dijeli 15 godina. Zeiger je napunila 38, a „balavac“ Bozzone ima tek 23 godine.


Post je objavljen 10.11.2008. u 11:54 sati.