Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umojojkuhinji

Marketing

Kelj kaneloni

Image and video hosting by TinyPic


1 pakovanje kanelona (koje ne treba kuhati)
1 vrećica krem juhe od rajčica
1 žlica na listiće narezanog margarina

Nadjev
1 luk
2-3 češnja češnjaka
2 žlice margarina
2 žlice brašna
400 ml vode + povrtna kocka za juhu
sol, papar
pola glavice kelja (ili zelja)
100 g naribanog tvrdog sira (Gauda…)

Umak
1 žlica margarina
1 žlica brašna
300 ml mlijeka
sol, papar
muškatni oraščić



Za nadjev, kelj narežite na deblje trakice (rezance). U loncu zakuhajte vodu, dodajte sol i kelj pa prokuhajte 3 min. Kelj ocijedite, isplahnite ga hladnom vodom i istisnite što više vode iz njega.

Obje vrste luka očistite i nasjeckajte. Zagrijte margarin pa na njemu popržite luk, Dodajte brašno i kratko popržite pa zalijte vodom i dodajte razmrvljenu kocku. Miješajte pjenjačom, kad zakuha, kuhajte na laganoj vatri da se umak zgusne. Maknite s vatre i začinite solju i paprom.
Dodajte naribani sir i ocijeđeni kelj i dobro promiješajte.


Juhu iz vrećice pripremite prema uputi s pakiranja (skuhajte ju s 500 ml vode). Po potrebi dodajte sol, papar i šećer (ako je juha jako kisela).
Juhu ohladite.


Čajnom žlicom (ili slastičarskom špricom s velikim okruglim nastavkom) napunite kanelone hladnim nadjevom. Poredajte ih u jednom sloju u namaštenu posudu za pečenje.

Mlakom juhom zalijte kanelone.


Za umak, u loncu rastopite margarin, dodajte brašno i kratko popržite. Zalijte mlijekom i miješajte pjenjačom kuhajući na laganoj vatri, kad zakuha, prokuhajte par sekundi i odmah prelijte po kanelonima.
Odozgo poslažite listiće margarina.

Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 30-40 min.

Pečene kanelone ostavite da se hlade 20ak min, a onda ih poslužite.


Image and video hosting by TinyPic


Recepti koji se mogu pripremati sa keljom, zeljem, karfiolom, prokulicom...
Kelj galette
Kremasti složenac od krumpira i kelja
Pita od krumpira i cikle ili krumpira i kelja...
Punjena glavica zelja
Složenac od kelja i kruha
Složenac od palente i kelja
Zapečena tjestenina s prokulicom




Post je objavljen 09.11.2008. u 10:16 sati.