Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jorgovan57

Marketing

Zasuci rukave Mr. President...

Predsjednik Obama je ostavljao dojam imidza covjeka srednjeg staleza da se identificira kao jedan iz mase, barem je vodio takvu politiku kao senator i mislim da se njegov pravac nece bas puno promijeniti. Broj nezaposlenih u SAD-u vrtoglavo raste, sve dionice padaju, svugdje gubitci u milijardama... Ovi spekulanti na burzamam ce mozda dobiti po prstima, a steta ogromna je ucinjena jer kako mozemo objasniti rapidno poskupljenje nafte pocetkom ove godine, te silne dobitke i konstantno dobar rast gospodarstva nekih zapadnih zemalja? Odjednom je pohlepa mesetara otpilila i granu na kojoj i sami sjede. Sirotinja u raznim porezima ce platiti sve.
Nesumljivo da je Obama bolji izbor, ali velikih promjena nece biti, jedino mozda za tri godine bude manje amera a vise onih drugih u Iraku i Afganistanu. Cijela Amerika je u dubokoj recesiji i financijskim problemima prouzrocenim najvise burzovnim manipulacijama njujorkskih mesetara. Kriza ce potrajati duze vrijeme, tek krajem drugog Obamina mandata mozda ce se ugledati svijetlo na kraju tunela, i to uglavnom ako se dobro potrudi zavesti reda na svim nivoima.
"Divlji" menadzeri trpaju veliku lovu u dzep, osiguravaju radne ugovore velikom odstetom, a radnicima daju otkaz.
Ako drzava pozvoni na vrata i pokuca jednom velikom koncernu ili firmi na vrata, legitimno trazeci porez, koji je naravno nuzan za drzavni proracun, onda im glavni direktor samo rekne da ode u drugu zemlju ili prijeti zatvaranjem filiale - evo vam moje ljude, opskrbljujte ih vi! To je greska danasnje politike. Vlada jedne drzave nesmije se upustati u takve pozicije da je moze netko ucjeniti, poslusaj radije u zdravi razum i pokoju "ludu" jednog savjetnika, nego samo u te puste lobiiste (...tj. legalna korupcija!).
Vrijeme kocke je proslo i ne ponovilo se vise.



Post je objavljen 07.11.2008. u 22:31 sati.