Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pravila-zivota

Marketing

Da li je moguće stvoriti svijet siguran za nas sve

Gledam vijesti na televiziji i opet samo nasilje i teror. O pitanju nasilja i opasnosti u društvu mnogo se govori i piše, a o mogućnosti mira i sigurnosti vrlo malo. Navikli smo se misliti o suzbijanju nasilja nasiljem - nasiljem oružja, zatvora, specijalaca. A ipak, učitelji koje najviše cijenimo govore nam da se sila ne može izbiti silom, da se samo mir može suprostaviti nasilju i uništiti njegov otrov.
Nijedna duševno zdrava osoba ne želi rat. Ipak, tako smo prožeti nasilnim načinom razmišljanja da mnogi od nas vjeruju kako se za njega moramo pripremiti. A kako bismo se pripremili za mir? Koje bismo korake najprije napravili? Što je zapravo mir? Čini se da o njemu vrlo malo znamo.
Svijet koji bi bio siguran za majke i kćeri bio bi siguran i za očeve i sinove. Pogledajmo u svoje srce i otkrijmo što znamo o miru. Razgovarajmo i surađujmo kako bismo svoje znanje i ostvarili.
Više neću misliti na nasilje. Umijesto toga, otkrit ću što više mogu o miru i sigurnosti jer, u mojem životu, mir počinje sa mnom.

Post je objavljen 06.11.2008. u 15:28 sati.