Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/palomina

Marketing

Posebna maca za posebnu kavu


Kopi Luwak


(preuzeto s interneta, jer mi se činilo zanimljivo!)


Za šalicu ove posebne mješavine kave iz jugoistočne Azije
i Jamajke potrebno je 40 zrna.

Prije prerade zrna prolaze kroz probavni trakt posebne
indonezijske divlje mačke koju zovu Luwak (živi na području
jugoistočne Azije i južne Kine).

Šalicu kave poslije naplate nemalih 500 kuna.
Ove specijalne kave proizvede se 450 kilograma na godinu, a
kilogram stoji više od 1000 dolara.

Sam proces proizvodnje je specifičan.
Specijalna indonezijska mačka prvo mora izabrati najzrelija
zrnca kave, koja potom pojede.

Stručnjaci poslije pažljivo pretražuju izmet i pripremaju ta
probavljena zrnca za uporabu.

Kad probate ovu kavu, po riječima stručnjaka, prvo ćete osjetiti
zanimljivu punoću, mnogo jače izraženu nego kod ostalih kava,
gustoću kao da pijete liker, a kao šlag na kraju, osjetit ćete i
notu gorkih naranči.

E, pa sad, tko voli, nek' zamerači!
Meni je dobra i šalica moje omiljene, "Gloria" kave!





Post je objavljen 05.11.2008. u 16:28 sati.