Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auto-moto-samstonije

Marketing

Novi Ford Ka - atraktivan mališan za gradske gužve

Novi Ford KaU Fordove autosalone do Božića ove godine stižu prvi primjerci nasljednika popularnog i uspješnog modela Ka, a novi je model nastao u suradnji s Fiatom na platformi već iskorištenoj u retro modelu Fiat 500. Prethodnik se dizajnom možda i previše izdvajao iz mase malih gradskih automobila i ljudi su ga ili voljeli ili mrzili, a novi je Ka dopadljivog dizajna koji će se zasigurno svidjeti široj publici. Mladenački dizajn automobila dugog 3,62 metra možda je bliži mlađim kupcima, ali definitivno nije pretjeran pa bi se maleni Ford mogao svidjeti i nešto starijim kupcima. U svakom slučaju, Citroen C2, novi Renault Twingo, Fiat Panda i tehnološki brat Fiat 500 dobili su ozbiljnog konkurenta.
Novi Ford Ka
Razigran dizajn eksterijera prenesen je i na unutrašnjost automobila kojom, kao i kod Fiata 500, dominira središnja konzola s podignutom ručicom mjenjača koja je uvijek pri ruci. Korišteni su materijali kvalitetni, na razini s osjetno skupljom novom Fiestom, a maleni je Ka moguće i opremiti na razini koja je još do prije nekoliko godina bila nemoguća u malom automobilu. Dakle, ovisno o odabiru opreme u maleni je Ford moguće upakirati dvozonsku automatsku klimu, MP3 player s USB priključkom, svu silu elektroničkih pomagala, elektrificarne prozore i osvrtna zrcala i toliko zračnih jastuka da ih je teško i prebrojat, a sve u automobilu koji je zabavan za vožnju u gradskim gužvama, ali i na otvorenoj cesti.

Atraktivna unutrašnjost

Za pokretanje Forda Ka zaduženi su 1,2 litreni benzinski motor koji razvija 67 "konja" te 1,3 litreni Fiatov Multijet "naftaš“ snage 74 "konja“. Usprkos tomu što je dizel sada skuplji od benzina, 1,3 litreni dizel bolja je opcija za malog Forda jer je Ka pogonjen tim agregatom jedan od najštedljivijh automobila na tržištu. Pri tome performanse nisu dovedene u pitanje, pa Ka do stotke pojuri za manje od 13 sekundi i pojuri do 170 kilometara na sat. S obzirom na pozitivne reakcije publike na novi Ford, može se očekivati, možda već iduće godine, i dolazak sportske ST izvedbe,a tek tada će se vidjeti za što je sve novi Ford Ka sposoban.
Janko

Post je objavljen 04.11.2008. u 16:47 sati.