Partizan u Šaolinu,misterijumumi.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/misterijumumi

Marketing

Image Hosted by ImageShack.us
Partizan u Šaolinu

Image Hosted by ImageShack.us21. siječnnja 1934. za trajanja najžešće neprijateljske ofanzive «Dvanajsti žirov kec»,
na oslobođenu teritoriju više Jajca osnovana je partizanska škola drvenih istočnjačkih vještina za kurire sa zaostatkom u umnom razvoju i tikovima, pod stručnim vodstvom druga Žegarca koji se za ovu svrhu išao specijalno školovati u bracku komunističku Kinu i to u Nemi Šaolin, gdje su mu odstranili organe za rasplodnju kako ne bi svoje znanje kung fua prenosio s koljena na koljeno.

Image Hosted by ImageShack.us


Jedne tamne i mračne noći drug Žegarac je ukrao teglu s formalinom i svojim mudima i ćunom te se čunom prebacio preko Će Dapće Minđe, najšire rijeke na svijetu na drugu obalu Će Dapće Minđe, najšire rijeke na svijetu odmah nakon Mijau Vau Mua .Tu su ga sačekali šaolinski monasi koji su od svojih doušnika saznali za urotu te su mu oduzeli teglicu s ostacima njegove muškosti, stavili u nju karabatak i sve bacili u mutni, hiroviti i široki Će Dapće Minđe i pustili ga gologuzog neka se sramoti po svijetu.

Image Hosted by ImageShack.us


Drug Žegarac je, pješačeći put Balkana usput brao pamuk, a od banbusovine načinio leđni tkalački stan. Nakon nekoliko tisuća kilometara stigao je u potpuno novoj partizanskoj uniformi u slobodarski Paraćin gdje je odmah drugu Titu istkao potpuno bijelu uniformu za na konja koja mu je savršeno pristajala. Vječiti šaljivčina, Broz mu je na to odgovorio: « Da si napravio tkalački stan 60 kila lakši prije bi stigo pa se ja ne bi moro povlačit po špiljama dok mi šiju nove uniforme!» Svi se na to nasmijaše.

Image Hosted by ImageShack.us


Nikada se neće saznati kako je teglica s mošnicama i karabatkom dospjela na trpezu samog Ante Pavelića koji je otvarajući je izrekao čuvenu rečenicu : « Ovi pajtizani zbiljam nemaju muda u skjotumu!» Tako je drug Žegarac postao zaslužan za pobjedu partizana u ratu, ne zato jer je dobro podučio retardirane kurire kung fuju, već zato što su se ustaše i švabe nakon Pavelićeve izjave opustili.

( Za Misterijumume-Osejotina Klecmerklamfa-Čičin Šajn)Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 29.10.2008. u 19:53 sati.