Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/palomina

Marketing

Sve je u redu!

Voljena moja Gertrudis!

Puno hvala na tvom lijepom pismu. Ne trebaš se brinuti za mene. Sve je u redu. Kuham sam, i svakim se danom sve više čudim kako mi dobro ide. U međuvremenu mogu to i pojest bez da idem u bolnicu na ispumpavanje želuca.

Kako često kuham na brzinu, jučer sam pekao krumpir. Mora li se krumpir čistiti? Dok se to peklo, otišao sam kupiti kruh. Kada sam se vratio, emajl u tavi se skroz otopio. Nisam mogao vjerovati da tako malo može izdržati.

Dim u kuhinji se razišao za to vrijeme, no mačka je crna kao gavran i kašlje. Od tada panično bježi čim uključim kuhalo ili počnem po kuhinji zvonckati tavama.

Kako, kao što znaš, moram najmanje jednom dnevno pojesti nešto toplo, mačka se više ne pojavljuje.

Reci, koliko se dugo kuhaju jaja? Kuhao sam ih dva sata no nikako da postanu mekana. Daj mi napiši molim te, može li se zagoreno mlijeko još za nešto upotrijebiti? Hoću li ga staviti sa strane dok se ti ne vratiš?

Imao sam lagani problem sa gulašom kada sam htio ugrijati konzervu. Nažalost, ekspodirala je u mikrovalnoj pećnici. Vratašca mikrovalne su izletjela kroz prozor i uništila staklo...i prozor isto. Kako je prozor bio zatvoren (moram ga držati zatvorenim kada kuham jer inače uvijek dođu vatrogasci), izletio je skupa sa oknom prozora. Udarni val je bio strašan.

Konzerva je nasuprot vratašcima izletjela kao raketa prema gore, probila strop i pogodila 12-godišnju kćerku gospodina Bauera, koji stanuje iznad nas. Ona je upravo svirala klavir, no nije joj se ništa dogodilo, ali profesor klavira je ostao bez četiri prsta.

Je li se tebi već dogodilo, da se za prljavo posuđe uhvatila plijesan? Kako li je to samo moguće u tako kratko vrijeme? Ti nisi niti punih pet tjedana odsutna.

Iza sudopera svašta živi... Odkuda dolaze samo svi ti gmizavci? Jesi li ih možda ti tamo ostavila?

Uglavnom, napokon sam se sabrao i išao oprati suđe. Draga, nemoj se molim te ljutiti i vikati, ali onaj lijepi porculan
kojeg nam je darovala tvoja baka je polomljen. Izgledao je tako čvrsto da mi nije bilo ni na kraj pameti da neće
izdržati. Možda su 1000 okretaja centrifuge perilice za rublje ipak bili malo previše.

Usput rečeno, i ona je isto pokvarena. Prilikom centrifugiranja je veliki nož za rezanje mesa malo oštetio bubanj ... i sada se nalazi u zidu .. nož, a ne bubanj...

Bubanj je probio 30 cm zida od cigle, i budući da je izletio negdje vani, ne mogu ga naći... Sutra ću ga otići tražiti... Nije valjda tako daleko...

Dok sam jeo, zaprljao sam nažalost tepih u dnevnoj sobi i to sokom od rajčice. Ti si mi uvijek govorila da se sok od rajčice ne da ničim očistiti. Tu se nažalost varaš, draga moja, mrlja je odlično očišćena, dlake tepiha nažalost, isto. Možda ipak nisam treba uzeti nitro razrjeđivač.

Hladnjak sam morao otopiti. Ti si uvijek tako nespretna i to radiš polako, a led se da odlično odstraniti zidarskim čekicem. No, čudno, sada više ne hladi nego grije.

U svakom slučaju, meso je dobro pečeno, a jogurt, šampanjac i mineralna voda su eksplodirali.

Draga moja, u četvrtak sam išao vani malo prošetati, i zaboravio zaključati stan. Mora da je netko bio ovdje jer nedostaju neki naši vrijedni predmeti, no, novac ne čini čovjeka sretnim, kako si ti uvijek znala govoriti. Ormar je isto prazan, ali, sigurno nije bilo puno u njemu, jer ti uvijek kažeš da nemaš što za obući.

Kada sam jučer navečer htio nahraniti zeca, prevrnula mi se svijeća. Zec je sad bez dlake. Izgleda poprilično smiješno.

Ovim bih htio završiti za danas. Sutra ću pisati malo više. Nadam se da uživaš u miru u toplicama i da se dobro odmaraš.

Puno lijepih pozdrava i poljubaca!

Voli te tvoj Helmut!


Post je objavljen 22.10.2008. u 19:16 sati.