Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Stvari nisu uvijek kakvima se čine


Putujući po svijetu dva su se anđela zaustavila u domu bogate obitelji kako bi prenoćili. Domaćin im bezdušno dodijeli hladan kutak u podrumu. Prostirući postelju na tvrdom podu, stariji anđeo ugleda rupu u zidu i pokrpa je. Mlađi anđeo ga zapita zašto je to učinio, a stariji mu na to reče: "Stvari nisu uvijek kakvima se čine".
Sljedeće noći anđele put nanese u kuću vrlo siromašna seljaka i njegove žene. Podijelivši s njima ono malo hrane što su imali, gostoljubivi domaćini im prepuste svoj krevet kako bi se u njemu mogli dobro naspavati i odmoriti. Ujutro anđeli zateknu seljaka i njegovu ženu u suzama. Njihova jedina krava, od čijeg su mlijeka živjeli, ležala je mrtva u staji. Mlađi anđeo dijeleći njihove suze i tugu optuži starijeg: "Kako si to mogao dopustiti! Bogatoj obitelji koja je imala sve, ali ništa nije htjela dati, još si i pomogao!¨A ovim sirotim, ali plemenitim ljudima koji su imali toliko malo, ali su to s nama spremno podijelili, njima nisi htio pomoći. Dopustio si da im ugine njihova jedina krava!"
Stariji anđeo mu uzvrati: "Stvari nisu uvijek kakvima se čine! Kad smo se smjestili u podrumu bogataševe kuće, opazio sam u rupi skriveno zlato. Budući da je vlasnik bio toliko pohlepan i bešćutan i nije želio ni s kim dijeliti svoju sreću, zatvorio sam rupu u zidu kako ne bi našao zlato. A noćas je, dok smo spavali, u seljakovom krevetu, anđeo smrti došao po njegovog sina. Zamolio sam ga da umjesto njega uzme kravu... Vidiš, stvari nisu uvijek kakvima se čine!"

Post je objavljen 21.10.2008. u 10:59 sati.