Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Sanader primio glavnoga zapovjednika NATO-a za Europu generala Johna Craddocka

Predsjednik Vlade dr.sc. Ivo Sanader primio je u utorak u Banskim dvorima glavnoga zapovjednika NATO-ovih snaga u Europi generala Johna Craddocka koji je u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Vlade.

Na sastanku je general Craddock čestitao predsjedniku Vlade na uspješno provedenim reformama u obrambenom sektoru, zahvalio na doprinosu Hrvatske svjetskom miru i sigurnosti, istaknuvši kako je Hrvatska model i čimbenik stabilnosti u jugoistočnoj Europi, kaže se u priopćenju.

General Craddock naglasio je kako očekuje da će Hrvatska sudjelovati kao punopravna članica NATO-a na sastanku na vrhu kojim će se obilježiti 60. obljetnica Saveza 3. i 4. travnja 2009. na francusko-njemačkoj granici, u Strasbourgu i Kehlu.

Premijer Sanader istaknuo je kako će Hrvatska biti vjerodostojan saveznik i nastaviti pridonositi međunarodnom miru i sigurnosti.

Iz vlastita iskustva Hrvatska poznaje važnost očuvanja slobode, mira i demokracije, istaknuo je predsjednik Vlade Sanader, naglasivši kako hrvatski građani podupiru ulazak Hrvatske u NATO, što pokazuju sva istraživanja javnog mnijenja, kaže se u priopćenju.

Također je zahvalio generalu Craddocku na dobroj suradnji Strateškog zapovjedništva (SHAPE) i NATO-ovih stručnjaka s Ministarstvom obrane i Glavnim stožerom hrvatskih Oružanih snaga te na stručnoj pomoći u tijeku provedbe Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Hrvatski premijer istaknuo je da Hrvatska u potpunosti podupire težnje zemalja iz regije euroatlantskim integracijama. Govoreći o sigurnosnom stanju u jugoistočnoj Europi, predsjednik Vlade posebno se osvrnuo na stanje u Bosni i Hercegovini, ponovivši kako Hrvatska podupire cjelovitost BiH kao suverene države triju konstitutivnih naroda, Hrvata, Bošnjaka i Srba.

Predsjednik Vlade zaključio je kako stabilnost BiH ovisi o poštovanju načela ravnopravnosti tih triju naroda, s čime se složio i general John Craddock, kaže se u Vladinu priopćenju.

Post je objavljen 15.10.2008. u 12:46 sati.