Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framatrsat

Marketing

Došli, vidjeli, pojeli

Istina je da je prošlo već tjedan dana od našeg posjeta Zagrebu, ali bi bio red da svi pročitaju jedan iscrpan izvještaj o tom posjetu. Nakon dugih, dugih, dugih dogovaranja krenuli su Trsaćani (hehe) u Zagreb jer su bili pozvani na Obećanja na Sigetu. 50% njih krenulo je busom, a druga polovica vlakom u subotu 4.10.2008. (Blagdan Svetog Franje) oko 11h. Prije samog polaska jeli su domaću kobasicu kečapom i kruhom u Indexu. Tako da su najedeni i sretni krenuli na put. Ovi koji su išli busom stigli su, naravno, sat vremena prije, pa su odlučili posjetiti Kaptol. Tamo su pozdravili prošle generacije novaka, a s fra Bubijem prošetali su malo po Zagrebu i otišli do kafane…i tada su se našli sa ostalim Trsaćanima. Na putu do Kaptola našli su se s Mladenom koji im je donio gitaru. Ta je gitara, hvala Bogu, nakon godine dana, napokon popravljena i sređena! S gitarom otišli su natrag do Kaptola, ponovno se pozdravili s fratrima i našavši se s Picekom i Tomislavom otišli do Jelačićevog trga naći se s Lukom. Busom su svi zajedno krenuli prema Sigetu gdje su proslavili Svetu Misu i blagdan Svetog Franje. Nakon mise slijedilo je druženje sa sigetskim framašima. Podijeljeni u grupe, natjecali su se u kvizu o Svetom Franji, asocijacijama i pictionaryju. Bilo im je luuudoo!!!! Dan je bio pri kraju pa su Trsaćani i nekoliko Sigećana odlučili malo prošetati i skoknuti do «City centra» i njihovog Cinestara….

Nakon kratke noći, ponovno su se svi okupili oko 10-11 h na Obećanjima. Došli su i mnogi drugi framaši, a pojavilo se još nekoliko Trsaćna. Bilo je mac ljudi, čak 40 obećanika i uzbuđenje je bilo na vrhuncu! Nakon odlične propovijedi fra Krište slijedio je obred obećanja koji su pjesmom pratili framaši s gitarom i tamburicom. Inače je na misi pjevao jedan super zbor, ali su obred obećanja, prinos darova i kraj mise animirali framaši. Koja atmosfera!!!!!

I nakon mise slijedilo je ono najočekivanije-HRANA!!!! Trsaćani se nisu micali od stolova, samo su jeli i jeli i jeli dok ih nisu potjerali do dvorane. E, u dvorani, Sigećani su izveli stvarno odličan i skeč i još bolju predstavu. Super su se pripremili i potrudili-svaka im čast!!! Smijeha nikako nije falilo! Nakon te predstave slijedile su pjesme i Trsaćani su se čak popeli na pozornicu i izveli Jejeje i Ištite i dat će vam se s pokretima! Ma divno!!!! sretan

I tako nakon te zabave i obećanja, druženja i upoznavanja, Trsaćani su krenulu prema Avenue Mallu, ups City Centru, malo u shopping zajedno s fra Ljubom i već je bilo vrijeme rastanka. Jedni su se vratili autom, drugi vlakom… a ona polovica koja je došla busom prošetala je Zagrebom u pratnji Tonke. Još su jedanput pozdravili fra Bubija i krenuli prema kolodvoru… ah, kako je taj vikend brzo prošao!!!!!!!!!

Al vidimo se mi svi opet i to brzo! Ipak ste svi pozvani na naša Obećanja 29.11. sretan …!

BVB!
Sandra

Post je objavljen 13.10.2008. u 23:12 sati.