Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kozmologija60

Marketing

Prostorni raspored stvari:


U predhodnom izlaganju najprije je iznesena hipoteza da su stvari rangirane, jedna su u drugoj. Zatim da je materija prostor-vremenski presjek središnjeg prostora zvijezde i vanjskog prostora atoma. Nadalje, da mi promatramo svijet iz sad i ovdje, a to je materija na zemlji po kojoj su mjere s kojima se uspoređuje cjelokupna stvarnost.
Tako ono što podrazumjevamo pod užom stvarnošču su tri agregatna stanja. Promjena tih stanja je ustvari prostorna promjena mterijalnog stanja. Za kemijsku promjenu H2O, je novo stanje 1 litre vode, dobivene od 2+1= 3 litre. Za 2 „nestale“ litre kažemo da je energija – povečalo se kretanje, podigla temperatura itd.
Na hipotezu o vanjskom prostoru materije, što je kemija, naravno i fizika, dodaje se unutarnji atomski prostor. Taj unutarnji prostor do orbita elektrona, i nadalje se mjeri temperaturom, iako je već odavno u upotrebi kvantna mehanika. Nadalje, u unutarnji prostor svakako treba svrstati i samu jezgru, izuzev vodika. Naime, pod jezgrom se podrazumjevaju složeni elementi (s više od jednog protona-neutrona). Znaći da je središnji prostor atoma tek stabilni proton-neutron, jasno i svi danas poznati derivati leptoni, mezoni i barioni.
Danas, zahvaljujući matematici, otišlo se izvan uže stvarnosti po kojima su mjere. Otišlo se u rangove stvari „ispod“ i „iznad“ materije, tim usporednim mjerama što jest matematika. To je rezultiralo, zbog praktičnih primjena, da se svijet promatra ne samo hipotetično, nego kao stvarno.
I sad evo ukratko hipoteze, kakav je prostorni raspored Sunca odnosno svih zvijezda na približnoj orbiti sličnih galaksija Kumovoj slami:
Radi lakše predodžbe podjelimo taj prostorni raspored na 5 segmenata:
- atmosfera od fotosfere do korone, sastavljena od prosječno nešto guščeg sastava od zemljine atmosfere, odnosno atomi su s vrlo velikim vanjskim prostorom.
- sloj „magme“ ili materije „plinovitom“ stanju gustoče proječno nekoliko puta više od tekučine, odnosno atomi još uvjek imaju sva tri prostora, središnji, unutarnji i vanjski.
- plazma, gdje nije riječ sadašnjem poimanju plazme, već su to „atomi“ s središnjim i unutarnjim prostorom, bez vanjskog. To je sad tzv. fuzioni prostor, što ne odričem, no uz to taj prostor je i „individualizirajuči“
- „neutronski“ sloj ili sloj u kome atomi nemaju svoje obilježje, jer su bez vanjskog a i pretežnog unutarnjeg prostora. To je rađaonica – formiranje uz središnjeg i dijela unutarnjeg prostora ili stanje koje nema materijalnu mjeru.
- crna rupa, odakle se prelaskom u „neutronski“ sloj „atomi“ rađaju.

koliko po ovoj hipotezi 1 litra „materije“?, sad kažu 1,7 kg/l? Zemlja=5,3kg/l

http://www.astronomija.net/article.php?sid=275&mode=thread&order=0
http://eskola.hfd.hr/fizika_svemira/vijesti/grb.html
http://www.astronomija.co.yu/suncsist/Sunce/sunce/index.htm
http://www.ad-loznica.org.yu/planete/sunce/sunce1.htm


Post je objavljen 12.10.2008. u 11:20 sati.