Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Nova ekvadorska svetica - Sv. Narcisa de Jesus

Image Hosted by ImageShack.us

Ove nedjelje, 12. listopada 2008. u Rimu ce biti sluzbeno kanonizirana Sv. Narcisa de Jesus, kao 3. ekvadorska svetica (ako se ne varam, i mi imamo samo 3 hrvaska sveca: Sv. Nikola Tavelic, Sv. Marko Krizevcanin i Sv. Leopold Bogdan Mandic? Ostali su samo blazenici: bl. kard. Stepinac, bl. Ivan Merz, bl. Marija Petkovic, bl. Ozana Kotorska, bl. Augustin Kazotic...A sigurno sam nekoga i zaboravila...A iako je Ekvador oko 5 puta veci od Hrvatske, i ima duplo vise stanovnika, ne zaboravimo da smo mi katolici vec od stoljeca sedmog, a oni tek negdje od 15 st...)

Ono sto mi je najzanimljivije od informacija koje sam uspjela prikupiti o njoj, je da je umrla bas u dobi od 37 godina, koliko ja imam sada, da je bila laikinja, isto kao i ja, da se "motala" oko samosana i casnih sestara, da je svirala gitaru i puno radila s mladima...Zvali su je "Ljubicica iz Nobola".

Beatificirao ju je papa Ivan Pavao II, 25. 10. 1992 (znaci proslo je skoro 16 godina od beatifikacije do kanonizacije, nadam se da ce za naseg Stepinca ipak trebati manje vremena...)

Evo i par linkova o njoj:

Narcisa 1

Narcisa 2

Narcisa 3

A evo da se podsjetimo i nasih, hrvatskih svetaca i blazenika (ni sama se nisam mogla tocno sjetiti koji su i koliko ih je, pa sam si dala truda malo potraziti..):

Hrvatski sveci i blazenici - tocan popis

Hrvatski sveci i blazenici - svete slicice

Post je objavljen 09.10.2008. u 23:00 sati.