Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/urbkult

Marketing

Mulac jedan

Danas događaj koji mi je odvukao pažnju od dokumentiranja.

Mjesto događaja Smičiklasova preko puta Importanea. Dakle neki djed i baka ruku pod ruku hodaju u smjeru Ibleorovog po nogostupu. Oboje u balonerima, djed s šeširom na glavi. Odjednom pored njih po nogostupu projuri osoba na skuteru plave boje izgleda prilično blizu djeda i to naravno suprotom od smijera kojim se odvija promet. Ovaj, zaboravljajući gdje se nalazi i koje je stoljeće počinje vikati na fantoma. Prozor mi je zatvoren pa ga ne čujem, no pretpostavljam da je moglo biti nešto poput:

"Mulac jedan, kaj voziš po tratoaru! Jesi normalan? Buš nekog zgazil! Tam ti je cesta, tam se vozi! Dotepenec!"

Tad nastupa obrat. Skuter koči, okreće se i vraća do starijeg bračnog para. Staje ravno pred njima i zajapuren bez kacige počinje vikati na njih. I dalje ništa ne čujem no ne bih se začudio kad bi bilo nešto kao:

"Kaj je stari? Oćeš da ti sad tu p**** razbijem j*** ti mater. Kaj ti gledaš kravo"

Baka stišće djeda za ruku, gleda ga i nada se da neće ništa reći. Traumatološka nije daleko no to ne treba ni njoj ni njemu. Djed šuti, gleda tipa i ne može vjerovati. Tip procjeđuje još par prijetnji/psovki i nastavlja dalje po pločniku u suprotnom smjeru.

Sve je trajalo kratko, zeleno se pali, krećemo, kamera je negdje ne znam gdje.

Pouka: Ljudi bi trebali biti svjesni da su vremena kad su se zločinci postidjeli svojih djela davno prošla. Zašto prigovoriti osobi koja na skuteru vozi po pločniku u suprotnom smjeru od prometa po cesti? To nije vaša briga! Možete još dobiti po glavi.



Post je objavljen 07.10.2008. u 10:32 sati.