Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thanatz

Marketing

Maloprije sam ima jasnu ideju, jasnu i svijetlu i kristaličnu. Samo se rasula malo dok sam opra zube i diga komp. Pa sad idem probat se sitit. Sad na drugome programu ide neki... kineski, virujem?... film, i vidia sam maloga, u bijelo obučenog, bit će tradicionalno, u krajoliku u dodiru sa živim svijetom van ljudskog. Ne znam koja je poanta filma, koja poruka, nije mi se dalo puno gledat, šalta sam okolo, i na porno kanale, tv tome služi, al me sjetilo osjećaja beskraja kojega zaboravimo.

Moje vrijeme je sad složeno, ograničeno, postavljeno i strukturirano. I sa mojim vremenom je i moj svijet postavljen (e, šta mene u ovom momentu brine... doša sam sa ne baš dobrog koncerta u ksetu, sa 5 pivi u sebi. i zašto sam ja sposoban pisat ovakve stvari? treba bi bit pijan. razlozi mogući su razni), a na tv-u vidim svijet višestruko osoben; dječji, djeca su bez duboke obaveze, učimo ih tek da se predaju; i bezvremen, u prošlom svijetu gdje neljudske okolnosti nam pričaju i postavljaju zahtjeve i straše nas i fasciniraju nas, doba gdje ih nismo savladali, vrime di je vodopad jak kao onaj barba na zidiću, i ne valja ni jednog ni drugog zajebavat; također i nesmiljen... trebalo mi je više godina da osjetim namjeru godišnjih doba - da nisu bezlična datost, već da nose karakter i zarazu koja mijenja i mene.

Kra, koje teške riječi, oću samo reć da je prije zima bila samo nešto šta je došlo i donijelo, a sad je vidim da dolazi i znam šta nosi. (a to se odnosi na zadnju rečenicu. ura je di mi nije lako pratit sebe)

Ma, govorim o dobrim karakteristikama dugog trajanja. Loših ima, al sad nisu bitne. Pričat ćemo kad kuga dođe, a neće.

I tako.



Post je objavljen 03.10.2008. u 00:11 sati.