Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Došlo je vrijeme za kazati vam zbogom! - Prvi pozdrav od novih sdb novaka


...prošli dani kad su se novaci zavjetovali, stiglo doba da se salezijanstvo proba...




Dragi naši vjerni čitatelji!

Parafrazirajući stih ove popularne Magazinove pjesme, nakon gotovo godinu dana i dva mjeseca, došlo je vrijeme kazati zbogom. Uzeli smo malo predaha da pogledamo što smo htjeli s blogom i ono što smo postigli. Uistinu možemo potvrditi da nas Bog nadahnio za ovu stvar i da nimalo ne žalimo što smo svoje svjedočenje pokušali prenijeti i elektroničkim putem. Brojni su dokazi za to i ne bi bilo u redu da ih ovdje iznosimo (da ni bi bilo hvalite nas usta naša), ali iznad svega, ponosni smo i na broj posjeta od 28000 od početka pa sve do danas. I kao prvo, želimo se zahvaliti Gospodinu što smo imali ovu izvarednu priliku biti blizu svih onih koji su nas čitali: naših najmilijih, prijatelja i svih slučajnih posjetitelja. Potom se želimo zahvaliti svima vama koji ste nas budno pratili i upoznali putem bloga... iako smo nerijetko u zadnje vrijeme bili iznimno pasivni... no i sami ste razumijeli: vremena je bilo malo i kako su se bližili zavjeti... još i manje. No, vi ste bili taj naš cilj... i ima vas dosta, ali željeli bismo dati posebnu zahvalost onim vjernim čitateljicama i čitateljima koji su nas pratili od samih početaka... tamo negdje od srpnja prošle godine... uistinu je bila uživancija svo ovo preteklo vrijeme... Hvala svima na mailovima i na konstruktivnim kritikama... hvala i onima koji nisu dijelili naše mišljenje i naš život... bili su dragocijeni kako bi nas podsjetili da ima dosta ljudi koji nisu Krista upoznali, te da smo i tim ljudima poslani.

Zavjeti su već prošli i još malo pa smo već mjesec dana salezijanci (op.a. pišemo kao da je sad sve gotovo...)... ali pred nama još stoji dugačak put do kraja formacije. Kako smo se svi odlučili za salezijanca – svećenika (jer izbor može biti i salezijanac - laik), čeka nas još 8 godina formacije (2 godine filozofije, 2 godine praktične asistencije, 3 godine teologije, 1 godina đakonata i napokon svećeničko ređenje). Vjerujemo da će u tom periodu biti dosta zanimljivih događanja tako da ćemo zasada biti „nevidljivi“, no to ne znači da se ne bi moglo dogoditi da se i ponovno pojavimo u vidu novog bloga ili u nekoj drukčijoj formi... Ako se takvo nešto i dogodi, svakako ćete biti obaviješteni... Trenutno se nalazimo u Rimu i tu nastavljamo svoju formaciju na Papinskom salezijanskom Sveučilištu gdje započinjemo studij filozofije. Već smo se upisali, a on ponedjeljka kreću i predavanja.

Kako su slike sa zavjeta u prethodonj galeriji bile poprilično siromašne, donosimo vam sad našu zadnju fotogaleriju slika sa zavjeta sa sv. Mise i malo poslije same mise. >KLIK NA SLIKE<

Iako je kraj sam po sebi došao, ovdje se ne staje po pitanju ovog bloga. Ako ste bili pažljivi, mogli ste vidjeti da je naslov bloga promijenjen i da je stavljena nova godina 2008./09. što hoće reći da nova generacija novaka, koja se sad nalazi u novicijatu, preuzima ovaj blog i vodit će ga upravo onako kako smo to radili i mi. Oni su: Danijel Dragičević, Danijel Iljić, Jerko Klepo i Ivan Širić. Dečki dragi, sretno s blogom i da bude još zanimljiviji i uspješniji u svjedočenju od naše godine.

Svima šaljemo veliki pozdrav ... imat ćemo ovo iskustvo zapisano zlatnim slovima u našem sjećanju. I kad vam bude lako, a ponajviše teško, sjetite se da postoje četiri salezijanca koja se sigurno mole za vas... to je jedino što možemo nakon ovog zajedničkog druženja. Vjerujemo također da će nam se sigurno nekom prilikom životni putevi sresti, a moglo bi se dogoditi da organiziramo i pokoji susret u Zagrebu (primjerice) tako da se i upoznamo i vizualno, ne samo virtualno..

Bilo nam je uistinu drago i teškog srca se opraštamo od vas. Svako dobro svima i neka vas svih prati Božji blagoslov i zagovor Marije Pomoćnice kršćana.

Vaši salezijanski novaci 2007./08.: Branko sdb, Danijel sdb, David sdb i Ivan sdb.

A sad evo prvog članka novih novaka:






Zelimo se zahvaliti nasoj braci koja su otvorili ovaj blog. Takoder ih preoporucujemo u vase molitve, jer ce im sigurno trebati. Oni su sad u Rimu na studiju filozofije. Sad je nad nama da nastavimo tradiciju i da vam prenosimo lijepe trenutke iz nase svakodnevnice. Evo prije cirka dva tjedna smo usli u novicijat i mozemo reci da smo vec domaci. Hvala Gospodinu sto nam je dao snagu da se tako lako odvojimo od domovine i nasih bliznjih. Znamo da bez Gospodina ne mozemo nista i zato i vama preporucujemo da se u svim poteskocama uzdate u Njegovu pomoc. Gospodin je dobar i neprestano poziva. Ove godine u novicijatu nas je dvadeset i cetvorica. Lijepi broj, a jos vece bogatsvo razlicitosti svakog od nas. Novaci su iz Austrije, Njemacke, Malte, Madarske, Italije, Ukraina, Rumunjska te mi iz mile nam i drage Hrvatske.

Evo sad par rijeci o nama.

Danijel Iljic roden 17.12.1989.godine. Dolazi iz Kopanica pokraj Orasja.Zavrsio je Nadbiskupsku Klasicnu gimnaziju.

Jerko Klepo roden 14.10.1988.godine. Dolazi iz Splita, gdje je zavrsio tehnicku skolu.

Danijel Dragicevic roden 05.09.1987. godine. Dolazi iz malog hrvatskog gradica u BiH, Zepce. Zavrsio je dvije godine filozofije na Filozofskom Fakultetu Druzbe Isusove u Zagrebu.

Ivan Siric roden 30.09.1988. godine. Ivan je takoder Zepcak. Zavrsio je prvu godinu filozofije na Filozofskom Fakultetu Druzbe Isusove u Zagrebu.

Evo toliko za ovaj prvi put. Ovo je prvi put da imamo svoj blog, pa imajte razumjevanja. Hvala



Post je objavljen 01.10.2008. u 22:13 sati.