Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VOZAČA IZVUKLI VATROGASCI

BEOGRAD

Pero Čiča (55) teško je ozljeđen u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na autoputu Beograd-Šid prije skretanja za aerodrom. Čiča je vozio srednjom trakom u pravcu Beograda, kada je svojim „golfom“ pokušao pretječi „fiat stilo“, koji se kretao brzom trakom. Prilikom prestrojavanja, došlo je do sudara od čije siline su oba automobila probila zaštitnu ogradu i preletjela u suprotni pravac, gdje je na njih naletio „rover“.

U lančanom sudaru tri automobila, lakše je ozljeđen vozač „fiat stila“, dok su druga dva putnika, kao i vozač i suvozač u „roveru“, ostali neozljeđeni. Međutim, od siline udara vozila su potpuno uništena, a prilikom spašavanja Pere Čiče, morali su intervenirati i vatrogasci.
- Prizor je bio strašan! Sve se odigralo nevjerovatno brzo. Vozio sam nekih sto kilometara na sat, a oba automobila su pored mene prosto proletjela. Ubrzo sam čuo jak prasak, a zatim sam vidio kako dva vozila probijaju zaštitnu ogradu i kako na njih naleće treći automobil. Čini mi se da je od siline udara motor „golfa“ odletio nekoliko metara. Nas nekoliko je zaustavilo automobile i pritrčalo da pomogne. Na sreću, svi su bili dobro osim vozača „golfa“, koji je bio zgnječen i bez znaka života. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć - priča za „Blic“ jedan od svjedoka teške nesreće.

Iako priklješten u smrskanom automobilu, lječnici Hitne pomoći uspjeli su ukazati prvu pomoć teško ozljeđenom čovjeku, ali ga nisu uspjeli izvuči iz olupine. Tek nakon desetominutne intervencije vatrogasaca, koji su ga specijalnim dizalicama uspjeli osloboditi, ozljeđeni je u nesvjesnom stanju prevezen je na Urgentni centar. Kako „Blic“ saznaje, Pero Čiča ima teške ozljede i lječnici se bore za njegov život. Blic

Post je objavljen 29.09.2008. u 08:12 sati.